Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Θα σου κάνω το τραπέζι (και τις καρέκλες)..


Κάθε Χριστούγεννα στην Ελλάδα μας αρέσει να μαζευόμαστε για να γιορτάσουμε σε κάποιο σπίτι. Ανήκει στην κουλτούρα μας να έχουμε το σπίτι μας ανοιχτό για όλους τους φίλους, συγγενείς ή γείτονες και να μοιραζόμαστε με αυτούς την χαρά των γιορτών. Έχουμε όμως  το σπίτι μας κατάλληλα φτιαγμένο για να υποδεχτούμε τους επισκέπτες μας που κάποιες φορές είναι και πολλοί στον αριθμό; Ας αρχίσουμε λοιπόν με την βέλτιστη επιλογή Τραπεζιού.

Δείτε το μέγεθος του διαθέσιμου χώρου
Πολύ πιθανό είναι ότι και εσείς έχετε προσπαθήσει να χωρέσετε μια καρέκλας σε μια κατακλυσμένη από χώρο τραπεζαρία. Αν αυτό δεν σας θυμίζει κάτι σκεφτείτε πόσο σημαντικό είναι να έχετε σωστά επιλέξει τα έπιπλα σας για να μπορεί ο χώρος σας να φιλοξενήσει όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες. Αρπάξτε λοιπόν το μέτρο και μετρήστε το χώρο που διαθέτετε και συνεχίστε τα ψώνια σας μαζί με το μέτρο για να βρείτε ιδανικές τραπεζαρίες για εσάς και το χώρο σας. Σημαντικό είναι να υπολογίσετε τον ελεύθερο χώρο που έχετε στην διάθεσή σας επομένως αν έχετε μπουφέ στον χώρο αρχίστε να μετράτε από το τέλος του και όχι από τον τοίχο.


Inline image 1

Ο χώρος μου
Κάθε ένας μας θέλει να έχει το δικό του χώρο στο τραπέζι και να μην είναι ιδιαίτερα στριμωγμένος έτσι ώστε να υπάρχει ελευθερία κινήσεων. Αφήστε επομένως 70-80 εκατοστά μεταξύ του τραπεζιού και του τοίχου-μπουφέ. Επιπρόσθετα, δώστε σε κάθε καθήμενο 50 εκατοστά από το μήκος του τραπεζιού για να χωράει άνετα.

Ιδιαίτερα μικροί χώροι
Αν ο χώρος της τραπεζαρίας σας είναι δυσανάλογα μεγάλος σε σχέση με τους ανθρώπους που θέλετε να μπορεί να φιλοξενεί προτιμήστε τραπέζι ροτόντα με πόδι στο κέντρο. Η χωρητικότητα σε καρέκλες ενός τέτοιου τραπεζιού είναι μεγαλύτερη από ότι ενός τετράγωνου ή ορθογώνιου τραπεζιού και ο ελεύθερος χώρος που αφήνει μεγαλύτερος.

Χώρος για όλους!
Στην Ελλάδα το σπίτι μας είναι ανοιχτό για όλους και θέλουμε να μπορούμε να φιλοξενήσουμε κάθε επισκέπτη. Δεν είναι σπάνια η περίπτωση που καλούμε έξι άτομα και έρχονται εννέα ή δέκα. Για να είστε πάντα έτοιμοι, επιλέξτε ένα τραπέζι με επέκταση, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει όσους προσκαλείτε, αλλά και τους φίλους τους.  Τα τραπέζια με επέκταση είναι βολικά σε τέτοιες περιπτώσεις αφού προσφέρουν μεγαλύτερες επιλογές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί και η δική σας άποψη μετράει!

wibiya widget

Hand Art Eveline

Hand Art Eveline
Χειροποίητα κοσμήματα, προσκλητήρια βάπτισης , γάμου, παιδικοί πίνακες

Home Design, επιπλα, διακοσμηση, feng shui & συμβουλες για ενα ομορφο οικολογικο σπιτι!

RealShop

RealShop
έξυπνα gadgets με στυλ & φαντασία, για την κουζίνα.... κάντε κλικ στην εικόνα

Για περισσοτερες ιδεες και λυσεις

Για περισσοτερες ιδεες και λυσεις
Κάντε κλικ στην εικόνα

Προσφορες εως και 50%

Προσφορες εως και 50%
Κάντε κλικ στην εικόνα

Συνολικες προβολες σελιδας