Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Συμπληρωματικό έπιπλο ή κομμάτι με άποψη; Πόσο πρωτότυπο και ενδιαφέρον μπορεί να είναι ένα σαλόνι που ακολουθεί απόλυτα το βασικό του στυλ; Σίγουρα είναι σωστό αν όχι επιβεβλημένο να διατηρήσουμε την αρμονία στα βασικά έπιπλα του χώρου επιλέγοντας τραπεζάκι σαλονιού και σύνθετο της ίδιας σειράς σχεδίασης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν στοιχεία με τα οποία να είμαστε σε θέση να κάνουμε τη διαφορά στο σαλόνι μας προσφέροντας διαφορετικές πινελιές στον διακοσμητικό καμβά του χώρου μας δίνοντας του χαρακτήρα και ένα πιο παιχνιδιάρικο ύφος.


Πολυθρόνες
Συνήθως οι πολυθρόνες που προσφέρονται από τα καταστήματα επίπλων κατά την επιλογή σαλονιού είναι στο ίδιο μοτίβο με τον καναπέ, σαν μια μικρογραφία του. Δεν θα πρέπει όμως αυτό να είναι απαραίτητα και ο κανόνας! Μπορούμε να διαφοροποιηθούμε εύκολα επιλέγοντας απλώς μια διαφορετική ταπετσαρία για  την πολυθρόνα μας με πιο ζωηρά χρώματα, ή εμπριμέ πάντα με ενδιαφέροντα σχέδια που ταιριάζουν με το γούστο μας.  Καλό είναι να επιλέξουμε ένα στοιχείο του καναπέ το οποίο και να διατηρήσουμε προς χάρη αρμονίας, για παράδειγμα μπορούμε να επιλέξουμε μια ταπετσαρία της οποίας τα χρώματα ακολουθούν αυτά του καναπέ μας. Εφόσον τώρα θέλουμε να είμαστε πιο τολμηροί η πολυθρόνα μας μπορεί να κάνει τη διαφορά επιλέγοντας να έχει ένα πρωτότυπο design και προσδίδοντας το γούστο του ιδιοκτήτη.  Μη διστάσετε να αναμίξετε τα στυλ μέσα στο σαλόνι σας δώστε στα έπιπλα του τον απαραίτητο χώρο γύρω τους έτσι ώστε να μπορέσουν να αναδειχθούν όπως τους αξίζει.

Καλόγηροι
Ένα από τα πιο παρεξηγημένα έπιπλα - αξεσουάρ του σπιτιού είναι ο καλόγηρος. Συνήθως τον βλέπουμε σαν ένα μικροέπιπλο που απλώς τον γεμίζουμε με τα μπουφάν, τις τσάντες μας και χάνεται κάτω από αυτά. Δεν πρέπει όμως να παραβλέπουμε πως είναι κάτι που τοποθετείται συνήθως στην είσοδο του σπιτιού μας, και είναι το πρώτο πράγμα που αντικρίζει ο επισκέπτης δημιουργώντας τις αρχικές εντυπώσεις.  Είναι επομένως σημαντικό να μην παραβλέψουμε την σωστή επιλογή του.
Τα ενδιαφέροντα, πρωτότυπα σχέδια και οι νέες επιλογές που προσφέρονται σε αυτό το συνήθως παραμελημένο μικροέπιπλο μπορούν να κλέβουν τις εντυπώσεις των καλεσμένων, αλλά και να φτιάχνουν και τη δική σας διάθεση όταν μπαίνετε στο σπίτι σας.  Επιπλέον, όταν θα είναι άδειος, δε θα αντικρίζετε πλέον ένα ακαλαίσθητο, βαρετό αντικείμενο, αλλά ένα ιδιαίτερο διακοσμητικό που θα δίνει χαρακτήρα στο χώρο σας. Διαλέξτε κάτι που να σας αντιπροσωπεύει και να σας κάνει να χαίρεστε όταν το βλέπετε άδειο!


Συμπληρωματικό έπιπλο ή κομμάτι με άποψη;

Τα σαλόνια κατά την διακόσμηση τους, συνήθως καταλήγουν να εμπεριέχουν το λάθος της τέλειας ομοιομορφίας. Όλοι συμφωνούν με τη βασική αρχή της διατήρησης της αρμονίας στο χώρο, για παράδειγμα της διατήρησης ενός στυλ στο τραπέζι του σαλονιού και το σύνθετο.  Ωστόσο πέρα από αυτά τα βασικά στοιχεία του σαλονιού υπάρχουν και άλλα που μπορούν να διανθίσουν το χώρο προσφέροντας μια πολύπλευρη και ανανεωτική όψη στο κατά τα άλλα ομογενή χώρο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί και η δική σας άποψη μετράει!

wibiya widget

Hand Art Eveline

Hand Art Eveline
Χειροποίητα κοσμήματα, προσκλητήρια βάπτισης , γάμου, παιδικοί πίνακες

Home Design, επιπλα, διακοσμηση, feng shui & συμβουλες για ενα ομορφο οικολογικο σπιτι!

RealShop

RealShop
έξυπνα gadgets με στυλ & φαντασία, για την κουζίνα.... κάντε κλικ στην εικόνα

Για περισσοτερες ιδεες και λυσεις

Για περισσοτερες ιδεες και λυσεις
Κάντε κλικ στην εικόνα

Προσφορες εως και 50%

Προσφορες εως και 50%
Κάντε κλικ στην εικόνα

Συνολικες προβολες σελιδας