Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012

Απαλλαγή από τα ακάρεα! Πώς να φροντίζετε κατά τη διάρκεια της χρονιάς τα χαλιά και τα στρώματα ύπνου! - Τριανταφύλλου Μιχάλης, καθαριστήριο τάπητων


Ο κύριος Τριανταφύλλου Μιχάλης, ιδιοκτήτης καθαριστήριου ταπήτων, μας δίνει πολύτιμες συμβουλές για τους "αόρατους" κινδύνους που υπάρχουν στα στρώματά μας και πως μπορούμε να τους καταπολεμήσουμε. Τον ευχαριστούμε πολύ!

Υποφέρετε εσείς, ο σύντροφος ή τα παιδιά σας από εποχιακές αλλεργίες; Το ξέρετε ότι τα ακάρεα(βλαβεροί μικροοργανισμοί) που δημιουργούνται στα στρώματα κρεβατιού – όσο καθαρό και αν είναι το υπνοδωμάτιο ή τα σεντόνια σας – είναι ένας βασικός λόγος για κρίσεις άσθματος, αλλεργίες και ερεθισμένο δέρμα;

Είναι ο υπ’ αριθμόν 1 αλλεργιογόνος παράγοντας παγκοσμίως! Ανήκουν στην ομάδα των αραχνοειδών και ζουν από τα επιθήλια που βγαίνουν από το σώμα μας. Ειδικά αυτήν την περίοδο, πολλαπλασιάζονται και μαζί τους πολλαπλασιάζεται και ο κίνδυνος για αλλεργία. Ιδανικές συνθήκες για να αναπτυχθούν τα ακάρεα, είναι η υγρασία και απουσία φωτός, που ιδιαίτερα την περίοδο που πολλοί θα επισκεφτούμε τα εξοχικά μας, θέλει προσοχή και σχολαστική καθαριότητα. Σε τακτά χρονικά διαστήματα πρέπει να κάνουμε απορρύπανση (δηλαδή βιολογικό καθαρισμό) των στρωμάτων, ώστε να φύγουν τα περιττώματά τους και όλα τα μικροβιακά φορτία από μέσα τους.

Ένα συνηθισμένο στρώμα μπορεί να περιέχει εκατομμύρια ακάρεων σκόνης, τα οποία, μαζί με τα περιττώματά τους, μπορούν να εισέλθουν στα πνευμόνια μας και να μας προκαλέσουν μέχρι και κρίσεις άσθματος!

Τα στρώματα και τα χαλιά έχουν εκατομμύρια μικρο-τοξίνες που ζουν μέσα τους. Τα ακάρεα και τα παράγωγά τους μπορεί να αποτελούν μέχρι και το δέκα τα εκατό ενός μαξιλαριού δύο ετών. Η εισπνοή αυτών των μικροτοξινών μπορεί να προκαλέσει άσθμα και αλλεργίες.


Στις νοικοκυρές συνιστάμαι να προσέχουν: Η συχνή αλλαγή σεντονιών, η χρήση επιστρώματος, που μπορεί εύκολα να πλυθεί και να επανατοποθετηθεί πάνω στο στρώμα, καθώς και ο καθημερινός αερισμός του δωματίου και το φως του ήλιου, βοηθούν στην αργή εξάπλωσή των ακάρεων, αλλά όχι στην εξάληψή τους. Επιφανειακός καθαρισμός με οικιακά προϊόντα (απορρυπαντικά, σόδα, ξύδι κλπ), δεν καταφέρνουν ούτε στο ελάχιστον απολύμανση, ενώ βοηθούν με την υγρασία τους την ταχύτερη εξάπλωσή τους.

Αναπνεύστε λίγο πιο εύκολα και κοιμηθείτε πολύ καλύτερα την εποχή αλλεργιών (άνοιξη και φθινόπωρο) προσφέροντας στο σπίτι σας έναν απλό βιοκαθαρισμό στρωμάτων ύπνου και χαλιών. Ο βιοκαθαρισμός αφαιρεί ολοκληρωτικά τις μικρο-τοξίνες, όπως τα ακάρεα σκόνης και τα περιττώματά τους, τη μούχλα και άλλα βλαβερά αλλεργιογόνα, έτσι ώστε να μην σας επηρεάζουν όταν κοιμάστε.

Αλλεργίες και άσθμα, με συμπτώματα να χειροτερεύουν το βράδυ, εμποδίζουν πολλούς από το να απολαμβάνουν έναν υγιή βραδινό ύπνο. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν επίγνωση των εκατομμυρίων μικρο-τοξινών που κατοικούν στα στρώματα όλων, όσο καθαρό κι αν είναι το σπίτι τους, ‘Ένα από τα πρώτα πράγματα που οι γιατροί συστήνουν σε κάθε αλλεργικό ή ασθματικό ασθενή, είναι να καθαρίζουν τακτικά τα στρώματά τους, τα μαξιλάρια και να τοποθετούν τα παπλώματα σε προστατευτικές θήκες, έτσι ώστε να αφαιρέσουν και να απομονώσουν εντελώς αυτές τις βλαβερές μικρο-τοξίνες, κάνοντας το περιβάλλον του ύπνου όσο το δυνατόν πιο καθαρό και υγιεινό.

Οι βιοκαθαρισμοί βέβαια, δεν είναι μόνο για την εποχή των αλλεργιών. Καθώς τα στρώματα και τα μαξιλάρια χρησιμοποιούνται για πολλά χρόνια, με την φυσιολογική χρήση τους, οι τοξίνες αρχίζουν να δημιουργούνται λόγω των ακάρεων σκόνης και των μικροβίων καθώς και των υπολειμμάτων που αφήνουν τα κατοικίδια ζώα και ο οποιοσδήποτε άλλος κατοικεί στο σπίτι μας. Τελικά, αυτές οι τοξίνες φτάνουν σε επικίνδυνα επίπεδα και μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά την ποιότητα και την καθαρότητα του ύπνου μας. Με το πέρασμα του χρόνου, μπορεί κανείς να οδηγηθεί σε καρδιακές παθήσεις, εξασθενημένες πνευματικές λειτουργίες, μέχρι και μειωμένη απόδοση σε δουλειά και σχολείο.

Δείτε τι “βγάζει” ένα στρώμα μέσα σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα
(ΒΙΝΤΕΟ απαιτείτε facebook) 

Συχνά, όσοι υποφέρουν από αλλεργίες κατηγορούν, εκτός άλλων και τα χαλιά ή τις μοκέτες που έχουν σπίτι τους, για τα συμπτώματά τους. Τα χαλιά είναι ωραίο να τα έχει κανείς στο σπίτι του, γιατί εκτός από ζεστασιά χρησιμεύουν και ως γιγάντιο φίλτρο υγρασίας και σκόνης. Ακριβώς όπως οτιδήποτε άλλο στο σπίτι, είναι απαραίτητο να διατηρούνται και να καθαρίζονται σωστά, γιατί η σωστή υγιεινή ξεκινάει από το σπίτι μας! Επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει πως, εκτός από το να απορροφούν τον ήχο, τα χαλιά τραβούν και στοιχεία αλλεργιογόνα της ατμόσφαιρας, τα οποία όμως εύκολα μπορούμε να αφαιρέσουμε με μια καλή ηλεκτρική σκούπα. Αντίθετα, επιφάνειες που δεν καλύπτονται με χαλί ή μοκέτα, επιτρέπουν σε αυτά τα σωματίδια να απομακρύνονται από την επιφάνειά τους και να αιωρούνται στην ατμόσφαιρα που αναπνέουμε. Είναι, επομένως, η σκόνη της ατμόσφαιρας και όχι το χαλί ή η μοκέτα που προκαλεί τα συμπτώματα των αλλεργιών.

Γι’ αυτό, σε άτομα με σοβαρό πρόβλημα αλλεργιών, συνιστάται βαθύς επαγγελματικός βιολογικός καθαρισμός στρωμάτων ύπνου και χαλιών μία φορά το εξάμηνο και επαγγελματικό πλύσιμο χαλιών, μία φορά το χρόνο.

Γνωρίζετε ότι:

-H μεγαλύτερη πυκνότητα ακάρεων παρατηρείται όταν υπάρχει υγρασία την άνοιξη ή το φθινόπωρο.

-Ο μέσος άνθρωπος περνά το ένα τρίτο της ζωής του στο κρεβάτι. Αυτό ισοδυναμεί με 220.000 ώρες ζωής!

-Ένα συνηθισμένο στρώμα μπορεί να περιέχει εκατομμύρια ακάρεων σκόνης.

-Ένα μόνο ακάρεο σκόνης παράγει περίπου 20 περιττώματα την ημέρα, αρκετά μικρά ώστε να μπορούν να εισέλθουν στους πνεύμονές μας, με αποτέλεσμα το άσθμα και τον ερεθισμό του δέρματος.

-Το δέκα τα εκατό του βάρους ενός μαξιλαριού που χρησιμοποιείται για 2 χρόνια μπορεί να είναι τα νεκρά ακάρεα και τα περιττώματά τους.

- Τα ακάρεα σκόνης έχουν 8 πόδια, καθόλου μάτια, καθόλου κεραίες, κάτι σαν στόμα στο μπροστινό μέρος του σώματός τους (που μοιάζει με κεφάλι) και ένα σκληρό, ημιδιαφανές κέλυφος, που τους προσδίδει μια “τρομακτική εμφάνιση”.

Εμπιστευθείτε μας για οποιοδήποτε καθαρισμό αφορά στο σπίτι σας, στο αυτοκίνητό σας, στο σκάφος σας! Ζητήστε τη συμβουλή μας! Η επιχείρησή μας είναι οικογενειακή και λειτουργεί από το 1979, με πείρα και απόλυτο επαγγελματισμό. 

2 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρον άρθρο και σίγουρα ένα στρώμα latex που είναι και υποαλεργικό θα βοηθούσε πολύ στην ποιότητα του ύπνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ενδιαφέρουσα η άποψη για τα στρώματα και τις αλλεργίες που προκαλούν. Πραγματικά θέλει αρκετό ψάξιμο να βρεις το κατάλληλο στρώμα, είτε αυτό είναι latex, είτε memory foam, είτε ένα ποιοτικό αντιαλλεργικό στρώμα ύπνου με υψηλά στάνταρ ορθοπεδικής. Τα καλά στρώματα δεν σου έρχονται... πρέπει να τα βρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γιατί και η δική σας άποψη μετράει!

wibiya widget

Hand Art Eveline

Hand Art Eveline
Χειροποίητα κοσμήματα, προσκλητήρια βάπτισης , γάμου, παιδικοί πίνακες

Home Design, επιπλα, διακοσμηση, feng shui & συμβουλες για ενα ομορφο οικολογικο σπιτι!

RealShop

RealShop
έξυπνα gadgets με στυλ & φαντασία, για την κουζίνα.... κάντε κλικ στην εικόνα

Για περισσοτερες ιδεες και λυσεις

Για περισσοτερες ιδεες και λυσεις
Κάντε κλικ στην εικόνα

Προσφορες εως και 50%

Προσφορες εως και 50%
Κάντε κλικ στην εικόνα

Συνολικες προβολες σελιδας