Μπες στο ρυθμό των Χριστουγέννων!

Μπες και εσύ στον ρυθμό των Χριστουγέννων και δημιούργησε μία ζεστή ατμόσφαιρα γεμάτη αγάπη, για σένα και την οικογένειά σου!

Γνωρίστε το Echo Deco και επωφεληθείτε για τις Χριστουγεννιάτικες αγορές σας!

Το echodeco.gr είναι ένα νέο e-shop χριστουγεννιάτικων ειδών με πολύ μεγάλη ποικιλία και ανταγωνιστικές τιμές. Στη σελίδα τους θα βρείτε ότι χρειάζεστε και σας λείπει για να στολίσετε το σπίτι σας για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

House N: Σπίτι χωρίς πόρτες και παράθυρα;

Οι περαστικοί κοντοστέκονται και οι επισκέπτες παραξενεύονται στην πρώτη θέα του σπιτιού! Μόνο οι ιδιοκτήτες (και ένας σκύλος!) απολαμβάνουν την παράξενη κατοικία που δημιουργήθηκε πρόσφατα διά χειρός του αρχιτεκτονικού γραφείου Sou Fujimoto στην πόλη Oita της Ιαπωνίας.

Tο εργαστήρι της Ζωής

Η Ζωή μας φιλοξένησε στον χώρο όπου φτιάχνει τις υπέροχες δημιουργίες της. Τακτοποιημένος με έξυπνες λύσεις που μπορεί να σας βοηθήσει και εσάς. Κορδελίτσες, χαρτιά, ψαλίδια, κόλλες, χάντρες κλπ όλα τακτοποιημένα έτσι ώστε σε πρώτη αναζήτηση να είναι εκεί μπροστά.

Συνέντευξη με την Ανναστέλλα Λαζάρου

Ήταν περίπου πριν καμιά τριανταριά χρόνια (ίσως και λίγο περισσότερα) όταν για πρώτη φορά είπα πως θέλω να γίνω διακοσμήτρια. Ίσως το γούστο της γιαγιάς μου και το ερασιτεχνικό ενδιαφέρον της για διακόσμηση να είχε κυλήσει στις φλέβες μου. Το «θέλω» μου, συνεχίστηκε μέχρι και το γυμνάσιο.

Φωτίστε τις κρεμάστρες σας!!!

Σας περισσεύουν κρεμάστρες και δεν ξέρετε τι να τις κάνετε; Για δείτε............

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

Ζωγραφικός πίνακας, αφίσα, κάδρο ή φωτογραφία


Ζωγραφικός πίνακας, αφίσα, κάδρο, φωτογραφία, αυτοκόλλητο, σχέδιο, χαρακτικό, έργο τέχνης ή γιατί όχι η ζωγραφιά ενός μπόμπιρα. Μπορείτε να επιλέξετε ότι σας εκφράζει για να στολίσετε ένα γυμνό σας τοίχο, ξέρετε όμως πως να το αναδείξετε; Η φαντασία και η σωστή επιλογή χρωματικών τόνων είναι πολύ σημαντικός παράγοντας, εξίσου σημαντικό όμως είναι και να γνωρίζουμε μερικούς «κανόνες» αισθητικής ώστε ο τοίχος μας να μεταμορφωθεί σε ένα μικρό χώρο τέχνης.
  • Μεγάλη σημασία έχει ο χώρος που θα διαλέξετε να τοποθετήσετε τους μικρούς θησαυρούς σας. Σε μεγάλες επιφάνειες μπορείτε να πειραματιστείτε και να τοποθετήσετε από πολλά όμοια ή ανόμοια δημιουργήματα εώς μεγάλα έργα τέχνης και αφίσες. Αντίθετα σε ένα μικρό ή στενό χώρο προτημήστε να χρησιμοποιήσετε μικρά κάδρα, γιατί τα μεγάλα θα είναι πολύ στριμογμένα.
  • Εκτός από το πόσο μεγάλη είναι η επιφάνεια του τοίχου σας, μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση του χώρου, έχει το δωμάτιο στο οποίο βρίσκετε. Για παράδειγμα ένας καναπές επιζητεί τη συντροφιά ενός μεγάλου έργου τέχνης ή μία σύνθεση μικρότερων κάδρων. Κάδρα διαφόρων μεγεθών και θεμάτων επιμελώς ακατάστατα πάνω από το κρεβάτι, κάνουν τη κρεβατοκάμαρα ρομαντική και πολυταξιδευμένη.
  • Η κορνίζα θα πρέπει να εναρμονίζεται αρχικά με το περιεχόμενο της και στη συνέχεια με τον υπόλοιπο χώρο. Οι απλές και λιτές κορνίζες είναι κατάλληλες για σκίτσα, αφίσες και φωτογραφίες. Τα μεγάλα έργα τέχνης αναδεικνύονται σε πιο εντυπωσιακά πλαίσια με πληθωρικά πασπαρτού. Καλό είναι να λάβετε υπόψη σας ότι το χρώμα του φόντου δεν πρέπει να φωτεινότερο από το πιό έντονο χρώμα του πίνακα.
  • Οι βασικοί τρόποι ανάρτησης ενός πίνακα είναι τρείς. Με καρφιά, με ταινίες διπλής όψεος ή κόλλα και με οδηγό. Τα καρφιά είναι ο πιο παραδοσιακός και ο πιο σίγουρος τρόπος ανάρτησης ενός πίνακα, ειδικά όταν πρόκειται για ένα βαρύ ζωγραφικό έργο. Προσέξτε όμως να τρυπίσετε στα σωστά σημεία τους τοίχους σας γιατί τα καρφιά αφήνουν σημάδια. Οι ταινίες διπλής όψεος είναι ιδανικές για φωτογραφίες, αφίσες και σκίτσα με μικρά πασπαρτού. Στο εμπόριο θα βρείτε πολλά είδη, διαλέξτε το καλύτερο για τη περίπτωση σας. Τέλος, ο οδηγός είναι ο ιδανικότερος τρόπος εάν αλλάζετε συχνά θέση στους πίνακες σας. Τοποθετήστε μία μεταλλική ράβδο κατά μήκος του τοίχου στι υψηλότερο σημείο και κρεμάστε επάνω της σύρματα που θα στηρίζουν τα έργα.
  • Υπάρχει ένας γενικός κανόνας που μας τονίζει ότι το κεντρικό θέμα του πίνακα πρέπει να είναι στο ύψος των ματιών του μέσου ανθρώπου. Η διατάξη βέβαια μπορεί  να διαφέρει. Στην οριζόντια διάταξη ο χώρος φαίνεται πιο μικρός παρόλα αυτά δίνεται έμφαση στη διακόσμηση. Στη κάθετη διάταξη ο χώρος έχει επισημότητα και ταυτόχρονα δημιουργείτε η ψευδαίσθηση του ψηλού τοίχου. Η διαγώνια διάταξη θέλει λίγη προσοχή έτσι ώστε να εφαρμόζονται οι κανόνες της γραμμικότητας. Το αποτέλεσμα όμως είναι αρκετά εντυπωσιακό και δίνει στο χώρο μια γλυκιά δραματικότητα.
  • Βέβαια μπορείτε να πειραματιστείτε με μια ασύμμετρη σύνθεση. Το μόνο συμμετρικό στοιχείο σε αυτή τη τοποθέτηση, είναι οι νοητές γραμμές που δίνουν τα όρια μέσα στα οποία κρεμάτε τους πίνακές  σας. Οι κορνίζες σας και τα ζωγραφικά έργα αντίστοιχα είναι διαφορετικού σχήματος, στυλ ακόμη και υλικού. Πρόκειται για την ιδανική τοποθέτηση για όσους θέλουν να πρωτοτυπήσουν, πετυχαίνοντας ένα mix & match αποτέλεσμα.
  • Ένας άλλος αρκετά ενδιαφέρον τρόπος ανάρτησης είναι επικεντρωμένα έργα τέχνης.  Σε αυτή τη περίπτωση, ο βασικός πίνακας είναι σχετικά μεγάλος και περιβάλλεται από άλλους μικρότερους. Δεν είναι  απαραίτητο ο βασικός πίνακας να είναι στο κέντρο της σύνθεσης αν θέλετε να δώσετε μία πιο πρωτότυπη νότα. Χρειάζονται όμως αρκετοί πίνακες και σε διαφορετικές διαστάσεις για το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  • Τέλος ο πιο ιδιαίτερος και ο αγαπημένος μου τρόπος ανάρτησης είναι πάνω σε ράφι. Θυμίζει τα σπίτια μεταμοντέρνας εποχής στο Παρίσι, όπου όλοι οι καλλιτέχνες τοποθετούσαν τα έργα τους το ένα δίπλα στο άλλο για να δείξουν τη ποικιλία και την υπεροχή τους. Εάν έχετε και εσείς μποέμικη διάθεση διαλέξτε ένα μεγάλο ράφι και ανακατέψτε πάνω του όλα τα κάδρα σας. Μην προβληματιστείτε εάν είναι διαφορετικά μεταξύ τους, απλά ανακατέψτε τα!
Πηγή: chaniamagazine.gr

Wood Art

Άρτιες προδιαγραφές κατασκευής και υψηλή αισθητική χαρακτηρίζουν τα νέα ξύλινα δάπεδα που προσθέτουν στο χώρο τη ζεστασιά που τους αξίζει.

Το ξύλο έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως το κατεξοχήν "ζεστό" υλικό. Δημιουργεί αίσθηση θαλπωρής και πολυτέλειας, γεγονός που το κάνει ιδιαίτερα δημοφιλές σε δάπεδα υπνοδωματίων και καθιστικών.

Τύποι ξυλείας
Η ξυλεία που χρησιμοποιείται για παρκέτα είναι διαφόρων τύπων και προέλευσης. Η σκουρόχρωμη τροπική ξυλεία (ντουσιέ, νιαγκόν, μπέτε κλπ) προέρχεται από την Αφρική, η ξανθιά ανθεκτική δρυς, η πεύκη κλπ από την Ευρώπη, ενώ την Αμερική "εκπροσωπούν" το Όρεγκον, το πιτς πάιν και η αμερικανική δρυς.
Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε είδους ξυλείας, το χρώμα, η αντοχή του και φυσικά το κόστος επηρεάζουν τις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού.
Διαβαθμίσεις τιμών παρουσιάζουν και προϊόντα ίδιου τύπου ξυλείας. Για παράδειγμα, τα δρύινα παρκέτα διατίθενται σε διάφορες ποιότητες (Έξτρα, Α διαλογής, ΑΒ ή Β διαλογής), σε λωρίδες διαφόρων διαστάσεων και πλάτους και με διαφορετικούς τρόπους κοπής (φαρδύβενα ή ισόβενα) που αντιστοιχούν σε ένα μεγάλο εύρος τιμών.
Η διαλογή αναφέρεται στην αισθητική ομοιομορφία και ομοιογένεια του υλικού και όχι σε ποιοτικά ελαττώματα. Έτσι τα παρκέτα Β διαλογής δεν είναι πετσικαρισμένα, αλλά παρουσιάζουν διαφορές στο χρωματισμό και τα νερά του ξύλου. Οι φαρδιές, μακριές λωρίδες έχουν υψηλότερο κόστος από τη συνήθη κλασικά παρκέτα. Οι ισόβενες λωρίδες έχουν ευθύγραμμα, παράλληλα νερά ξύλου, ενώ οι φαρδύβενες παρουσιάζουν πιο έντονα νερά.

Μέθοδοι τοποθέτησης

Η κλασική κατασκευή είναι το ξύλινο καρφωτό δάπεδο. Τοποθετούνται καδρόνια (πατόξυλα) πάνω στην πλάκα από μπετόν σε αποστάσεις 40-45 εκ. Πάνω από αυτά τοποθετείται το σανίδωμα που έχει πάχος 2,5 εκ. και πλάτος 6-20 εκ. Η ξυλεία πρέπει να έχει ξηρανθεί ώστε να αποφευχθεί η στρέβλωση (το πετσικάρισμα) των σανιδιών και το άνοιγμα των αρμών. Οι φαρδύτερες τάβλες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο αστοχίας.

Το παρκέτο είναι η πιο πολυτελής κατασκευή ξύλινου δαπέδου. Σε αυτή την περίπτωση οι σανίδες δεν καρφώνονται απευθείας στα καδρόνια, αλλά σε ψευδοπάτωμα (φοδράρισμα) από μη ροκανισμένα σανίδια που αφήνουν αρμούς, δηλαδή ένα κενό 2 εκ. μεταξύ τους. Το ψευδοπάτωμα δίνει μια στέρεη βάση πάνω στην οποία μπορεί να τοποθετηθούν τα παρκέτα σε διάφορες διακοσμητικές διατάξεις, όπως πχ το ψαροκόκαλο, η τοποθέτηση αγγλέ κλπ. Μπορεί, επίσης, να συνδυαστούν παρκέτα ανόμοιας ξυλείας και διαφορετικών χρωματισμών σχηματίζοντας διαφορετικές μπορντούρες και πολύπλοκα σχέδια. Τα δάπεδα αυτού του τύπου, αν και δεν συνηθίζονται στις μοντέρνες κατασκευές, τα συναντάμε συχνά στις ανακαινίσεις αρχοντικών νεοκλασικών.
Για να αποκτήσουν λεία και στιλπνή επιφάνεια τα ξύλινα πατώματα τρίβονται με μηχανή (σβούρα) δύο τουλάχιστον φορές (χοντρό και ψιλό γυαλόχαρτο), καθαρίζονται και στοκάρονται για να μην υπάρχει καμία εσοχή και γυαλίζονται με βερνίκια συνήθως διαφανή, μπορεί όμως να περιέχουν και χρώμα. Κατά το γυάλισμα των παρκέτων μπορεί να εφαρμοστούν διάφορες διακοσμητικές τεχνικές, δημιουργώντας μια λιγότερο συμβατική επιφάνεια όπως ντεκαπέ, αντικέ, φυσική ματ κλπ.
Για να πετύχουμε ηχομόνωση μεταξύ των ορόφων γεμίζουμε συνήθως το κενό που σχηματίζουν τα καδρόνια μεταξύ τους με τρίμμα μονωτικού υλικού. Τοποθετούμε συνήθως μεταλλικά στόμια εξαερισμού ώστε η κάτω μεριά των παρκέτων να μη σαπίζει από την υγρασία.


Ξύλινο κολλητό δάπεδο
Το ξύλινο κολλητό δάπεδο διαφοροποιείται ως προς τον τρόπο τοποθέτησης. Αντί να καρφώνεται σε καδρόνια, κολλιέται απευθείας σε οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια. Έτσι, σε ανακαινίσεις μπορεί να εφαρμοστεί πάνω σε παλιά δάπεδα χωρίς να χρειαστεί να ξηλωθούν (μωσαϊκά, μάρμαρα κλπ), ενώ σε νέες οικοδομές τοποθετείται πάνω σε τσιμεντοκονία εξομάλυνσης η οποία καλύπτει τους σωλήνες θέρμανσης και ύδρευσης του σπιτιού. Αφού τοποθετηθεί, χρειάζεται την ίδια επεξεργασία φινιρίσματος με το καρφωτό δάπεδο, δηλ. τρίψιμο και γυάλισμα. Διατίθεται και σε μικρό πάχος (μόλις 2 εκ.) που το καθιστά ιδανικό υλικό για ανακαινίσεις σπιτιών.
Το κολλητό δάπεδο ενδείκνυται για χρήση σε σπίτια με ενδοδαπέδια θέρμανση. Ας σημειωθεί ότι στις περιπτώσεις που υπάρχει ενδοδαπέδια θέρμανση, δεν μπορεί να εφαρμοστεί ούτε ξύλινο καρφωτό δάπεδο, ούτε έτοιμα, κολυμπητά, προλουστραρισμένα παρκέτα.

Έτοιμα παρκέτα διαρκείας
Τα έτοιμα παρκέτα διαρκείας είναι βιομηχανικά προϊόντα τα οποία τοποθετούνται εύκολα και γρήγορα πάνω σε κάθε επιφάνεια. Αποτελούνται από μακριές και φαρδιές λωρίδες σύνθετης ξυλείας με τελική επιφάνεια προλουστραρισμένη με ειδικά, εξαιρετικά ανθεκτικά βερνίκια. Η κατασκευή του έτοιμου παρκέτου θυμίζει το κόντρα πλακέ καθώς αποτελείται από διαδοχικά στρώματα αντικολλητής ξυλείας ώστε να μη σκεβρώνει και παραμένει ανεπηρέαστο στις μεταβολές της υγρασίας και της θερμοκρασίας.
Η τελική στρώση γίνεται με ένα ευγενές ξύλο (δρυς, καρυδιά κλπ) το οποίο έχει υποστεί επεξεργασία με ειδικά βερνίκια που κάνουν το παρκέτο εξαιρετικά ανθεκτικό στη σκληρή χρήση.
Τα έτοιμα παρκέτα τοποθετούνται κολυμπητά, δηλ. χωρίς να κολληθούν στο δάπεδο. Οι συγκεκριμένες σανίδες έχουν ειδικές εγκοπές στα άκρα τους ώστε να κουμπώνουν και να κολλιούνται μεταξύ τους. Έτσι απλώς ακουμπάνε στο υφιστάμενο δάπεδο χωρίς να το επηρεάζουν. Συχνά μάλιστα ανάμεσα στο έτοιμο παρκέτο και το δάπεδο παρεμβάλλεται ένα ελαστικό υπόστρωμα για να απορροφά τους κραδασμούς και να εξομαλύνει τυχόν ατέλειες του δαπέδου.

Δάπεδα Laminate
Τα δάπεδα laminate βασίζονται στην ίδια φιλοσοφία κατασκευής και τοποθέτησης, με τη μόνη διαφορά ότι η τελική επιφάνεια τους είναι από laminate, ένα συνθετικό υλικό μεγάλης αντοχής. Δίνουν μια πιστή απεικόνιση ξύλινου δαπέδου και επιδεικνύουν εξαιρετική αντοχή στη φθορά, τη χάραξη, τις χημικές ουσίες και τη σκληρή χρήση. Αποτελούν μια οικονομική, καλαίσθητη και πρακτική λύση και τοποθετούνται εύκολα και γρήγορα σε υφιστάμενα δάπεδα χωρίς να τα αλλοιώνουν. Τα συνθετικά δάπεδα διατίθενται στο εμπόριο σε πολλούς τύπους και με μεγάλες διαβαθμίσεις τιμών ανάλογα με την αντοχή τους στην τριβή. Κατατάσσονται σε ελαφριάς χρήσης για κατοικίες, μεσαίας χρήσης και βαριάς επαγγελματικής χρήσης για ξενοδοχεία και καταστήματα. Τα παρκέτα laminate προσφέρονται και για κατασκευές do it yourself, καθώς μπορεί να τοποθετηθούν εύκολα και από έναν ανειδίκευτο. 

Εν κατακλείδι, τα ξύλινα δάπεδα θα πρέπει να τοποθετούνται σε μια οικοδομή, αφού πρώτα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες τοποθέτησης πλακιδίων, μαρμάρων και κουφωμάτων, έχουν γίνει τα πρώτα χέρια τριψίματος και σπατουλαρίσματος των τοίχων από τον μπογιατζή και η οικοδομή έχει στεγνώσει. Τα ξύλινα δάπεδα είναι γοητευτικά και ευαίσθητα απαιτώντας προσεκτική χρήση και φροντίδα για να διατηρήσουν τη γοητεία τους.

Πηγή: περιοδικό Ιδανικό Σπίτι Plus

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011

10+1 απαραίτητα πριν φύγεις για διακοπές!

Επιτέλους! 

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και ο καιρός για τις καλοκαιρινές διακοπές σου δεν φαίνεται πια τόσο μακρινός. Και μπορεί, δεδομένων των τελευταίων οικονομικών εξελίξεων να μην λείψεις όσο καιρό θα ήθελες πραγματικά, αλλά όπως και να έχει, πριν φτιάξεις τις βαλίτσες σου θυμήσου ότι υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα που δεν πρέπει να ξεχάσεις να κάνεις στο σπίτι σου. Για να το βρεις στη θέση του όταν γυρίσεις, δηλαδή!


1. Αντιπερισπασμός.
Το βασικότερο πράγμα να κάνεις πριν φύγεις είναι να φροντίσεις να μη μοιάζει το σπίτι ακατοίκητο. Και πρώτα από όλα τσέκαρε το φως. Υπάρχουν στο εμπόριο ειδικοίχρονοδιακόπτες που μπορείς να προμηθευτείς και να συνδέσεις σε ένα ή δύο συγκεκριμένα φωτιστικά σε σημεία του σπιτιού που μπορεί να φαίνονται από έξω. Ή ακόμη καλύτερα, στα φώτα της βεράντας. Το καλύτερο βέβαια είναι να αφήσεις το κλειδί σε κάποιον φίλο ή συγγενή -δεν μπορεί, όλο και κάποιος θα έχει μείνει πίσω τον καιρό που θα λείπεις εσύ- έτσι ώστε εκείνος να περνάει κάθε μέρα από εκεί, να ανάβει και να σβήνει τα φώτα, ή να ανάβει για λίγο την τηλεόραση. Στην ίδια λογική, καλό είναινα παίρνει κάποιος και την αλληλογραφία, γιατί μια στοίβα γράμματα στην είσοδο, μόνο ένα πράγμα μπορεί να φωνάζουν: "Δεν είμαστε στο σπίτι". Και αυτό, φυσικά, δεν το θέλουμε.
2. Ειδοποίησε τους ειδικούς. 
Σε περίπτωση που έχεις συναγερμό στο σπίτι σου, καλό είναι να ενημερώσεις το κέντρο για πόσο καιρό θα λείπεις. Έτσι, για να έχουν διπλά τον νου τους.
3. Ελευθέρωσε τις πρίζες. 
Επειδή δεν ξέρεις τι γίνεται με το ρεύμα καλοκαιριάτικα -ή μάλλον, επειδή ξέρεις (!)- μην αρκείσαι στο να κλείσεις όλες τις ηλεκτρικές συσκευές από τον διακόπτη -έτσι και αλλιώς,να τις αφήσεις στο stand by... απαγορεύεται. Τράβα τα καλώδια από την πρίζα για να είσαι σίγουρη ότι δεν θα έχεις κανένα απρόοπτο...
4. Καθάρισε το ψυγείο. 
Αν λείψεις αρκετές μέρες, μην ξεχάσεις να αδειάσεις το ψυγείο σου από όσα τρόφιμα έχουν φόβο να χαλάσουν στη διάρκεια της απουσίας σου.
5. Φρόντισε τα κεριά. 
Αν έχεις πολλά κεριά και φοβάσαι για την... τύχη τους κατά τη διάρκεια των διακοπών σου, βάλ' τα στο ψυγείο. Γιατί όχι. Έτσι και αλλιώς, θα το έχεις ήδη αδειάσει για ασφάλεια, οπότε χώρος θα υπάρχει.
6. Φως για τα φυτά. 
Σίγουρα θα έχεις μερικές γλάστρες στο σπίτι. Καλό είναι, λοιπόν, πριν φύγεις, να τις μαζέψεις όλες σε ένα σημείο του σπιτιού το οποίο φωτίζεται. Δεν είπε ποτέ κανείς ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου επιζούν χωρίς φως.
7. Πλήρωσε εκκρεμότητες. 
Μπορεί να είναι κάπως "αργά" τα πράγματα τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά θέλεις πράγματι να το ρισκάρεις; Μη θεωρείς δεδομένο ότι "κανείς δεν κόβει το ρεύμα τον Αύγουστο" και πήγαινε να τακτοποιήσεις τον λογαριασμό πριν φύγεις για να μην βρεθείς προ απροόπτου.
8. Κλείσε τις βάνες. 
Στο θέμα του νερού τώρα: Εκτός και αν έχεις αυτόματοπότισμα, οπότε απαγορεύεται να το κάνεις, κλείσε τον γενικό του νερούπριν φύγεις. Σε αντίθετη περίπτωση, κλείσε τον διακόπτη κάθε βρύσης που δε θα χρησιμοποιείται όσο εσύ λείπεις.
9. Κρύψε καλά τα τιμαλφή. 
Κοσμήματα, χρήματα και γενικότερα πράγματα αξίας... Φρόντισε να μην τα αφήσεις σε κοινή θέα. Ακόμη και να μπει κάποιος στο σπίτι, γιατί να του το κάνεις τόσο εύκολο;
10. Στρώσε καθαρά σεντόνια. 
Αυτό και αν θα πει προνοητικότητα! Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά σκέψου το λίγο. Να μπεις στο σπίτι ύστερα από τις διακοπές σου, έχοντας στο μυαλό ότι "πάει, αυτό ήταν και πέρασε", να έχεις να συμμαζέψεις τα ασυμμάζευτα... να έχεις να στρώσεις και το κρεβάτι σου; Άλλαξε, λοιπόν, τα σεντόνια σου από πριν και θα δεις.
11. Βάλε στην πόρτα το κλειδί. 
Μην ξεχάσεις να κλειδώσεις την πόρτα και τα παράθυρα και μάλιστα με όσες κλειδαριές έχεις. Και γιατί όχι; Δώσε και ένα ζευγάρι κλειδιά σε κάποιον άλλο για ασφάλεια. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί και καλύτερα να είσαι προετοιμασμένη για τα πάντα.
Πηγή: womenonly.gr

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011

Παράξενα κρεβάτια

Οι σχεδιαστές επίπλων όταν έχουν κέφια δημιουργούν καταπληκτικά κομμάτια που ο καθένας θα ήθελε να έχει στο σπίτι του. Σήμερα θα δούμε τα πιο παράξενα κρεβάτια που κυκλοφορούν στην αγορά.

Το κρεβάτι-βιβλίο για παραμυθένιο ύπνο!


Συνδυάστε τη χαλάρωση με το διάβασμα στο κρεβάτι βιβλιοθήκη!


Αυτό είναι το κρεβάτι του εργένη! Μη διανοηθείτε να αλλάξετε στάση γιατί σας βλέπω να κοιμάστε στο πάτωμα!


Ειλικρινά δεν ξέρω πως να ονομάσω το παρακάτω κρεβάτι. Αν έχετε υψοφοβία μην το προτιμήσετε!


Το κρεβάτι σάντουιτς! Και μετά θα αναρωτιέστε γιατί σηκώνεστε και αδειάζετε το ψυγείο εν το μέσω της νυκτός!


Το κρεβάτι φωλιά! Για πολύ χουλιουριάκους ύπνους και στιγμές απίστευτης χαλάρωσης!


Θυμάστε τα στρώματα νερού που κυκλοφορούσαν παλαιότερα; Οι σχεδιαστές είπαν να προχωρήσουν ένα βήμα παρακάτω και να αφαιρέσουν το στρώμα αφήνοντας στο κρεβάτι μόνο το νερό.


Κρεβάτι λαβύρινθος και τσουλήθρα. Και άντε μετά να θες να τινάξεις τα στρώματα!!!!!!


Οι σχεδιαστές σκέφτηκαν και αυτούς που τους αρέσει να "κοιμούνται" όρθιοι. Ιδανικό για να το μεταφέρετε οπουδήποτε!


Για να νιώσετε και πάλι όπως όταν ήσασταν μωρά, προτιμήστε το κουνιστό κρεβάτι!


Αν θέλετε να κοιμάστε με παρέα, με μεγάλη παρέα τότε προτιμήστε το πλεκτό κρεβάτι!!!!


Αν πάλι θέλετε το κρεβάτι σας να αλλάζει σχήμα κάθε μέρα τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε το κρεβάτι-μπάλες!


Και αν θέλετε να αισθάνεστε σαν την πριγκίπισσα του παραμυθιού, ορίστε το κρεβάτι που σας προτείνουμε. Προσέξτε όμως, μετά τα μεσάνυχτα μετατρέπεται σε κολοκύθα!


Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011

Για να παίρνουμε ιδέες!

Όταν έχουμε παιδιά στο σπίτι σίγουρα δεν λείπουν τα ξύλινα χρωματιστά μολύβια! Βέβαια μπορεί κάποιοι από εμάς να έχουν ταλέντο στη ζωγραφική. Δείτε όμως πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ξύλινα χρωματιστά μολύβια και στη διακόσμηση. Γιατί όχι; Μόνο φαντασία χρειάζεται!

Photo: pinterest.com

Δεν ξέρετε πως να οργανώσετε τα απορρυπαντικά σας μέσα στο ντουλάπι και τα έχετε σκορπισμένα; Ή μήπως έχετε γεμίσει τον πολύτιμο χώρο του ντουλαπιού σας κάτω από το νεροχύτη της κουζίνας με κούτες προκειμένου να είναι "τακτοποιημένα" τα απορρυπαντικά και τα καθαριστικά σας; Εξοικονομήστε χώρο στο ντουλάπι σας χωρίς να ξοδευτείτε. Το μόνο που θα σας χρειαστεί είναι μια μεταλλική μπάρα!

Photo: pinterest.com

Έχετε επισκέπτες στο σπίτι αλλά δεν θέλετε να τους βάλετε να κοιμηθούν στον ίδιο καναπέ-κρεβάτι; Στο σπίτι δεν υπάρχει άλλος χώρος και δεν ξέρετε τι να κάνετε; Ιδού η λύση! Καναπές-κρεβάτι που μετατρέπεται όχι σε διπλό κρεβάτι αλλά.................... σε κουκέτα!!!!!!

Photo: pinterest.com

Σας αρέσουν τα κοσμήματα, τα φο-μπιζού, τα μακριά κολιέ, τα χαϊμαλιά; Έχετε πολλά κομμάτια στο σπίτι και δεν έχετε άλλο χώρο στις μπιζουτιέρες σας; Κρεμάστε τα!

Photo: printerest.com

Όταν κάνουμε μπάνιο και λουζόμαστε συνηθίζουμε να στεγνώνουμε τα μαλλιά μας, να τα φορμάρουμε κλπ. Που αποθηκεύουμε όμως το σεσουάρ μας; Μια τρομερή ιδέα, αν δεν έχουμε χώρο στα ντουλάπια μας, είναι να δημιουργήσουμε χώρο. Και μάλιστα χωρίς να ξοδευτούμε σχεδόν καθόλου. Θα χρειαστούμε μόνο μια ξύλινη θήκη περιοδικών!

Photo: pinterest.com

Θέλετε να έχετε συγκεντρωμένες όλες τις φωτογραφίες από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής σας; Τώρα μπορείτε! Κάντε τις πίνακα!

Photo: printerest.com

Διακοσμείτε το παιδικό δωμάτιο και θέλετε πρωτότυπες ιδέες αποθήκευσης; Για δείτε παρακάτω!

Photo: printerest.com

Και μια υπέροχη ιδέα ανακύκλωσης των παλιών λαμπτήρων! Μετατρέψτε τις σε βαζάκια για να βάζετε τα αγαπημένα σας λουλούδια!

Photo: printerest.com

Δεν έχετε χώρο για αποθήκευση και δεν ξέρετε τι να κάνετε; Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε όσο χώρο θέλετε. Που; Στο ταβάνι!

Photo: printerest.com
Υπάρχουν τόσες ιδέες διακόσμησης και επίπλωσης του σπιτιού σας που σίγουρα θα αλλάξουν το χώρο σας αλλά θα σας κάνουν να ξοδέψετε και λιγότερα. Αν διαθέτετε παλιές βαλίτσες, ξέρετε αυτές του παππού σας, τότε μπορείτε να τις μετατρέψετε σε ένα υπέροχο κομοδίνο! Πως; Έτσι!

Photo: printerest.com

Δημιουργήστε χώρο στο ντουλάπι σας για τα καπάκια από τις κατσαρόλες. Πάντα δυσκολεύομαι να αποθηκεύσω όλες τις κατσαρόλες μαζί γιατί πιάνουν πολύ χώρο τα καπάκια και πάντα το ντουλάπι δείχνει γεμάτο. Η ιδέα της παρακάτω φωτογραφίας μου άρεσε ιδιαίτερα και μάλλον θα την κάνω πράξη. Γιατί όχι κι εσείς; Κρεμάστε τα καπάκια από τις κατσαρόλες στην πόρτα του ντουλαπιού αφού προσαρμόσετε πρώτα σε αυτήν δύο μεταλλικές μπάρες μπάνιου για πετσέτες. Καλό;

Photo: printerest.com
Όταν με το καλό ανακατασκευάσουμε την κουζίνα θα ζητήσω να μου φτιάξουν αυτό...................

Photo: printerest.com
Για όσους λατρεύουν τα βιβλία! Βιβλιοθήκη ακόμα και κάτω από το κρεβάτι!

Photo: printerest.com

Θέλετε να κρύψετε τα περισσευούμενα καλώδια; Να μια ωραία πρόταση!

Photo: printerest.com

Σε αυτό το σπίτι......................

Photo: printerest.com

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011

Όταν το φως παίζει με το γυαλί


Βιτρώ ονομάζεται το χρωματισμένο γυαλί που χρησιμοποιείται στη διακόσμηση κτιριακών ανοιγμάτων και αντικειμένων τα οποία διαπερνά φως. Τέχνη συγγενής με τη ζωγραφική και τα ψηφιδωτά. Αρχικά αυτή η τεχνοτροπία υπηρετούσε αποκλειστικά τη διακόσμηση υαλοστασίων σε καθεδρικούς ναούς της Ευρώπης όπως και σε αρχοντικές οικίες με βασικό συνδετικό υλικό των χρωματιστών υάλινων κομματιών το μολύβι. Πλέον η τεχνική του Βιτρώ ανήκει στον ευρύτερο χώρο της art glass και υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα υλικά που την υπηρετούν. Υλικά όπως ατσάλι, μπετόν, plexi-glass, fiber-glass, ψυχρά σμάλτα, ακτινογραφίες και φωτογραφικά films, ψηφιακά επεξεργασμένες διαφάνειες, αναγλυφοτυπίες και αμμοβολές.

Αποτελεί το μοναδικό έργο τέχνης που για να αναδειχθεί πρέπει να περάσει το φως από μέσα του για να φθάσει στον αποδέκτη-θεατή σε αντίθεση με τα υπόλοιπα καλλιτεχνήματα που τα αντιλαμβανόμαστε με τη βοήθεια της αντανάκλασης του φωτός στη επιφάνεια τους.Τα πρώτα βιτρώ τα συναντάμε στο Βυζάντιο έχοντας θέματα και σύμβολα από τη Αγία Γραφή καθώς κοσμούν αποκλειστικά ανοίγματα ναών και λοιπών μεσαιωνικών οικοδομημάτων. Εισαγωγή στην κοσμική διακόσμηση κάνουν πολύ αργότερα σε χώρους ανακτόρων, πύργων, επαύλεων και δημόσιων κτιρίων με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα ονομαστά βικτωριανά. 


Η θεματολογία αλλάζει με το πέρασμα των χρόνων και επηρεάζεται ιδιαίτερα από την Art Nouveaux. Από τέχνη πολυτέλειας αντιμετωπίζεται πλέον ως καθαρόαιμο αρχιτεκτονικό και διακοσμητικό στοιχείο και εντάσσεται σε πόρτες, παράθυρα και διαχωριστικά σε κτίρια και κατοικίες που έχουν περάσει στην ιστορία.Όπως όλες οι μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης έτσι και η τέχνη του Βιτρώ βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη. Στη σημερινή εποχή διανύει ίσως την πιο υπέροχη, δυναμική και μαγική περίοδό της καθώς υπάρχει τεράστια τεχνογνωσία στο χώρο, πρωτοτυπία στο σχεδιασμό και είναι προσιτή στην τιμή όσο ποτέ άλλοτε. 


Ο κατασκευαστής του μπορεί να διαλέξει πλέον ανάμεσα από μια τεράστια γκάμα γυαλιών συνδυάζοντας τα κατάλληλα έτσι ώστε να πετύχει την καλύτερη απόδοση του σχεδίου που έχει εμπνευστεί. Τα γυαλιά που συνιστώνται για την κατασκευή ενός βιτρώ είναι τα cathedral (διάφανος τύπος που χρησιμοποιείται ευρέως σε εκκλησιαστικά θέματα), τα waterglass, οι οπαλίνες, τα baroque καθώς και τα ιριδίζοντα. 


Κατηγορίες που απαντώνται στην αγορά σε διάφορους χρωματισμούς, σχέδια και τιμές. 


Έχετε τη δυνατότητα λοιπόν να επισκεφθείτε το εργαστήριο ενός κατασκευαστή και να διαλέξετε μαζί του τα γυαλιά που πιστεύετε ότι ανταποκρίνονται στις διακοσμητικές απαιτήσεις του χώρου σας. Εάν εμπιστεύεστε τη γνώμη ενός ειδικού τότε μπορεί ο ίδιος να επισκεφθεί το χώρο σας και να σας προτείνει εκείνος κάποια θέματα και συνθέσεις με εφόδιο την εμπειρία του στην ανάδειξη χώρων που αποπνέουν στυλ και προσωπικότητα.Αρχιτέκτονες και διακοσμητές προτείνουν λύσεις με ποικίλες εφαρμογές αναδεικνύοντας την μοναδικότητα της συνύπαρξης του φωτός με το γυαλί. Βρίσκουν εφαρμογή σε πόρτες εξωτερικές και εσωτερικές όπως και σε παράθυρα χαρίζοντας ένα αρχοντικό και μοντέρνο στυλ στα κουφώματα. 


Οι φεγγίτες από βιτρώ φιλτράρουν το ηλιακό φως παίζοντας με τα χρώματα και προσφέρουν ζωντάνια και γοητεία στο εσωτερικό κτιριακό διάκοσμο. Γίνονται πίνακες ζωγραφικής σε ανοίγματα τοίχων, σε ειδικά διαμορφωμένες εσοχές ή σε φωτιζόμενες οροφές προσφέροντας έμμεσο, απαλό φωτισμό και δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα. 


Με πολλή φαντασία και χρώμα δίνουν ιδιαίτερο στυλ σε καθρέπτες, διαχωριστικά και παραβάν ενώ στον τομέα των φωτιστικών ξεχωρίζει και εντυπωσιάζει η τεράστια γκάμα των μικρών αριστουργημάτων που τον απαρτίζουν. Απλίκες τοίχου, λάμπες επιδαπέδιες ή επιτραπέζιες, φωτιστικά οροφής και οι γνωστές λάμπες τύπου Tiffany’s διακρίνονται για την λεπτότητα της κατασκευής και της επιβλητικότητάς τους δημιουργώντας ανεξάρτητα διακοσμητικά στυλ.


Με την τέχνη του Βιτρώ μπορείτε να βρείτε τα αρμονικά χρώματα και σχέδια που ταιριάζουν απόλυτα στις διακοσμητικές τάσεις του δικού σας χώρου. Ας αφήσουμε το φως να μπει στη ζωή μας για να μετατρέψει την καθημερινότητα μας σε ένα αέναο παιχνίδι χρωμάτων επιτρέποντας στο γυαλί και στο φως απλά να καθοδηγήσουν και να φτιάξουν τη διάθεση μας. Ας διακοσμήσουμε λοιπόν το φως. 


Μαρία Μπάτσαλα 
Διακοσμήτρια εσωτερικών και εξωτερικών χώρων

Πηγή: www.4myhouse.gr

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

Φρούτα και λαχανικά εμπνέουν το ντιζάιν


Φωτιστικό της σειράς Cibola Pendant (2006), από λευκή πορσελάνη, του Dominic Bromley για τη Scabetti (Box Architects).
Οι σχεδιαστές δημιουργούν με γνώμονα τη διατροφική καθημερινότητα και μας παρουσιάζουν φρέσκες γευστικές προτάσεις σε ένα απολαυστικό ταξίδι πρωτοτυπίας.
Της Μαριλένας Αστραπέλλου

«Ένα τραπέζι, μια καρέκλα, ένα μπολ με φρούτα και ένα βιολί. Τι άλλο χρειάζεται ένας άνδρας για να είναι ευτυχισμένος;». Θα υποθέσουμε λοιπόν ότι ο Αλμπερτ Αϊνστάιν, στον οποίο ανήκει το γνωμικό, αν ζούσε, θα έβλεπε με συμπάθεια τις απόπειρες των σχεδιαστών να εισάγουν στον κόσμο του ντιζάιν τα φρουτόμορφα αντικείμενά τους. Αλλά και τα λαχανόμορφα, ολοφάνερα εμπνευσμένα από τους «καρπούς της γης», καθένα ωστόσο με τη δική του αυτόνομη δυναμική. Είτε ως χρηστικό αντικείμενο, με άμεση πρακτική εφαρμογή, είτε ως χρηστικό αντικείμενο που φλερτάρει περισσότερο με το έργο τέχνης. Η σειρά Crystal Candy, για παράδειγμα, η οποία παρουσιάστηκε από τον Jaime Hayon στο Σαλόνι Maison et Objet του Παρισιού το 2009, υποτίθεται ότι απαρτίζεται από εννέα φρουτόσχημα βάζα και φοντανιέρες. Είναι όμως σχεδόν σίγουρο ότι όποιος αποκτήσει τις κρυστάλλινες δημιουργίες του κυρίου Hayon, μάλλον δεν θα θελήσει να τις παραγεμίσει (και να τις επισκιάσει) με λουλούδια ή καραμέλες.

Το ίδιο ισχύει και για την Cabbage chair των Nendo από την Ιαπωνία. Ενα κάθισμα «για τον άνθρωπο του 21ου αιώνα», το οποίο παρουσιάστηκε σε μια έκθεση υπό την επιμέλεια του Issey Miyake, για να εορτασθεί η πρώτη επέτειος του μουσείου και ερευνητικού κέντρου για το ντιζάιν 21_21 Design Sight, στην περιοχή Ροπόνγκι του Τόκιο.
Ο Miyake, επικεφαλής του ιδρύματος, ζήτησε από τους Nendo να κάνουν κάτι με τα απομεινάρια του χαρτιού που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του πλισέ υφάσματος. Οικολογική η πρόθεση λοιπόν και οι Nendo ανταποκρίθηκαν με ένα ρολό επάλληλων χαρτιών, τα οποία ξεφλουδίζονται από τον ιδιοκτήτη τους μέχρις ότου σχηματιστεί ένα ωραιότατο λάχανο. Τα φύλλα συγκρατούνται μεταξύ τους χωρίς καρφιά ή βίδες και είναι περασμένα με ρητίνη για να έχουν μεγαλύτερη αντοχή. Τώρα πόσο μεγάλη είναι αυτή η αντοχή ώστε να αντέξει το βάρος ενός ανθρώπου δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά. Αλλά δεν έχει και τόση σημασία. Διότι, όπως θα έλεγε και ο Αϊνστάιν: «Εκείνος που ποτέ δεν κάνει λάθη, ουδέποτε δοκίμασε κάτι καινούργιο».


Η καρέκλα Cabbage (2008), από τους Ιάπωνες Nendo, κατασκευάζεται από τα «υπολείμματα» πλισέ χαρτιού που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή πλισέ υφάσματος. Το κάθισμα δημιουργείται όταν «ξεφλουδίσεις» ένα ένα τα επάλληλα φύλλα χαρτιού, οπότε και το σχήμα που προκύπτει μοιάζει με «λάχανο» –εξ ου και το όνομά του.

Πηγή: www.homefood.gr
wibiya widget

Hand Art Eveline

Hand Art Eveline
Χειροποίητα κοσμήματα, προσκλητήρια βάπτισης , γάμου, παιδικοί πίνακες

Home Design, επιπλα, διακοσμηση, feng shui & συμβουλες για ενα ομορφο οικολογικο σπιτι!

RealShop

RealShop
έξυπνα gadgets με στυλ & φαντασία, για την κουζίνα.... κάντε κλικ στην εικόνα

Για περισσοτερες ιδεες και λυσεις

Για περισσοτερες ιδεες και λυσεις
Κάντε κλικ στην εικόνα

Προσφορες εως και 50%

Προσφορες εως και 50%
Κάντε κλικ στην εικόνα

Συνολικες προβολες σελιδας