Μπες στο ρυθμό των Χριστουγέννων!

Μπες και εσύ στον ρυθμό των Χριστουγέννων και δημιούργησε μία ζεστή ατμόσφαιρα γεμάτη αγάπη, για σένα και την οικογένειά σου!

Γνωρίστε το Echo Deco και επωφεληθείτε για τις Χριστουγεννιάτικες αγορές σας!

Το echodeco.gr είναι ένα νέο e-shop χριστουγεννιάτικων ειδών με πολύ μεγάλη ποικιλία και ανταγωνιστικές τιμές. Στη σελίδα τους θα βρείτε ότι χρειάζεστε και σας λείπει για να στολίσετε το σπίτι σας για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

House N: Σπίτι χωρίς πόρτες και παράθυρα;

Οι περαστικοί κοντοστέκονται και οι επισκέπτες παραξενεύονται στην πρώτη θέα του σπιτιού! Μόνο οι ιδιοκτήτες (και ένας σκύλος!) απολαμβάνουν την παράξενη κατοικία που δημιουργήθηκε πρόσφατα διά χειρός του αρχιτεκτονικού γραφείου Sou Fujimoto στην πόλη Oita της Ιαπωνίας.

Tο εργαστήρι της Ζωής

Η Ζωή μας φιλοξένησε στον χώρο όπου φτιάχνει τις υπέροχες δημιουργίες της. Τακτοποιημένος με έξυπνες λύσεις που μπορεί να σας βοηθήσει και εσάς. Κορδελίτσες, χαρτιά, ψαλίδια, κόλλες, χάντρες κλπ όλα τακτοποιημένα έτσι ώστε σε πρώτη αναζήτηση να είναι εκεί μπροστά.

Συνέντευξη με την Ανναστέλλα Λαζάρου

Ήταν περίπου πριν καμιά τριανταριά χρόνια (ίσως και λίγο περισσότερα) όταν για πρώτη φορά είπα πως θέλω να γίνω διακοσμήτρια. Ίσως το γούστο της γιαγιάς μου και το ερασιτεχνικό ενδιαφέρον της για διακόσμηση να είχε κυλήσει στις φλέβες μου. Το «θέλω» μου, συνεχίστηκε μέχρι και το γυμνάσιο.

Φωτίστε τις κρεμάστρες σας!!!

Σας περισσεύουν κρεμάστρες και δεν ξέρετε τι να τις κάνετε; Για δείτε............

Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

Καλημέρα στις ευγενικές κυρίες που μου παρέχουν τη φιλοξενία τους.


Καλημέρα σας Κυρίες μου. Πρώτα από όλα θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από τις ευγενέστατες Κυρίες που μου δίνουν χώρο για αναρτήσεις στο πανέμορφο Ιστολόγιο τους. Δεν τις ευχαρίστησα ποτέ και ήταν μια παράλειψη που δείχνει ασέβεια αλλά και αγένεια από μέρους μου προς την φιλοξενία που μου παρέχουν. Τελικά δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια απλή αμέλεια. Μερικές φορές θεωρούμε κάτι σαν δεδομένο και ξεχνάμε να κάνουμε το αυτονόητο που στην προκειμένη περίπτωση ήταν οι ευχαριστίες μου. Τις ευχαριστώ λοιπόν και δημόσια και ελπίζω να δεχτούν την ειλικρινή μου συγνώμη για αυτή μου την παράλειψη. Παρακάτω θα σας παρουσιάσω μια τεχνοτροπία σχετικά εύκολη που παρά τις λεπτομερείς οδηγίες που παρέχω δεν έχετε παρά να παρακάμψετε τις περισσότερες και απλά να περάσετε ένα διακοσμητικό glaze σε μια μικρή και καθαρή επιφάνεια τοίχου που έχετε. Επίσης υπάρχει έτοιμο glaze σε πολλές αποχρώσεις και έτσι δεν χρειάζεται να κάνετε μόνες σας προσμίξεις. Κάτι που επίσης πρέπει να λάβετε υπόψιν σας είναι το χρώμα που είναι βαμμένος ο τοίχος σας και το χρώμα του glaze που θα εφαρμόσετε. Δύο σκούρα χρώματα δεν θα έχουν ένα αισθητικά καλό αποτέλεσμα. Σκεφτείτε λοιπόν σοβαρά τις αποχρώσεις στο χώρο και το αποτέλεσμα που θέλετε να έχει το εφέ σας. Καλό θα ήταν να έχετε την βοήθεια και δεύτερου ατόμου ειδικά στο άπλωμα του ναύλον, εκτός αν νομίζετε ότι μπορείτε να τα καταφέρετε μόνες σας. Πάντως αρκετά μεγάλες επιφάνειες δεν θα σας συνιστούσα να τις δουλέψετε μόνες σας. Κατά τα άλλα ο χρόνος που απαιτείτε για την εφαρμογή του glaze είναι ελάχιστος. Πηγαίνετε σε ένα χρωματοπωλείο να αγοράσετε τα κατάλληλα υλικά φωνάξτε μια φίλη σας βάλτε τα γάντια σας και ξεκινήστε για ένα όμορφο και δημιουργικό Σαββατοκύριακο.

Χρωματικό εφέ από νάιλον:
Μια αρκετά πρωτότυπη ιδέα που συνδυάζει την ταχύτητα με την ευκολία εφαρμογής. Ένα λεπτό νάιλον μπορεί να δημιουργήσει εντυπωσιακότατο εφέ σε οποιονδήποτε τοίχο, αρκεί να ακολουθήσουμε όσο το δυνατόν πιο πιστά τα στάδια της εφαρμογής του. Είναι μια τεχνοτροπία που εντυπωσιάζει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς, και πάνω από όλα χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες και σίγουρα χωρίς υπερβολικό κόστος.
Υλικά :
Ακρυλικό αστάρι Primer Q:
Ακρυλικό χρώμα βάσης:
Ακρυλικό χρώμα φινιρίσματος:
Glaze λαδιού (ζελέ τεχνοτροπίας:
Δύο ρολά:
Σκαφάκι:
Χαρτοταινία για μασκάρισμα:
Στραβοπίνελο για κοψίματα:
Λεπτό νάιλον:

Προεργασία :


Όπως έχουμε πει, σε κάθε εφαρμογή το στάδιο της προετοιμασίας της επιφάνειας είναι πολύ σημαντικό για την εξέλιξη των εφέ και το τελικό αποτέλεσμα. Η εφαρμογή primer σε ένα τοίχο πριν την τεχνοτροπία δεν αποτελεί πολυτέλεια και πλεονασμό, αλλά αντίθετα δημιουργεί το κατάλληλο υπόστρωμα για τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε.

Στάδιο 1ο:

Μασκάρετε με χαρτοταινία τις ενώσεις των τοίχων με το ταβάνι και στη συνέχεια με τη βοήθεια του στραβοπίνελου κάνετε τα κοψίματα. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο εφέ αναδεικνύεται καλύτερα αν γίνει σε ορισμένες επιφάνειες ενός δωματίου, το οποίο είναι χρωματισμένο συνολικά στην απόχρωση της βάσης. Σε αυτήν την περίπτωση περάστε δύο χέρια το χρώμα της βάσης σε όλους τους τοίχους, αλλιώς μασκάρετε με ταινία μόνο τον τοίχο που έχετε επιλέξει και στη συνέχεια με ρολό περάστε τη βάση.

Στάδιο 2ο:


Αφήστε τον τοίχο να στεγνώσει τελείως και στη συνέχεια με χαρτοταινία ορίστε την επιφάνεια στην οποία θα κάνετε την τεχνοτροπία. Προσμίξετε το ζελέ τεχνοτροπίας με το χρώμα του φινιρίσματος σε αναλογία ένα μέρος ζελέ προς ένα μέρος χρώμα. Εμείς επιλέγουμε ζελέ βάσης λαδιού το οποίο στεγνώνει σαφώς αργότερα και δίνει μεγάλα χρονικό περιθώρια στην τεχνοτροπία. Το μειονέκτημα του υλικού είναι μονάχα η έντονη μυρωδιά του. Εάν ωστόσο η τεχνική γίνει γρήγορα και με συνεργασία δύο ατόμων (ένας περνά glaze και ο άλλος ακολουθεί με νάιλον) τότε σαφώς και είναι προτιμότερο να εφαρμόσετε ζελέ βάσης νερού. Επειδή η ταχύτητα είναι καθοριστικός παράγοντας, ετοιμάστε το νάιλον πριν περάσετε το ζελέ.

Στάδιο 2ο:

Με ένα ρολό περάστε την επιφάνεια με το ζελέ. Εάν δουλεύετε μόνοι σας τότε χωρίστε την επιφάνεια σε μικρές ζώνες και δουλέψτε βήμα-βήμα τμηματικά. Αντίθετα εάν συνεργάζεστε με δεύτερο άτομο ο ένας περνάει ζελέ και από πίσω ο άλλος κολλάει αμέσως το νάιλον έως ότου καλυφθεί ολόκληρη η επιφάνεια.

Στάδιο 4ο:

Με γρήγορες κινήσεις και χωρίς καθυστέρηση κολλήστε στο νωπό χρώμα το νάιλον. Το νάιλον πρέπει να εφαρμοστεί σε όλη την επιφάνεια. Ταυτόχρονα στρώστε με απαλές κινήσεις το νάιλον, με σκοπό να δημιουργηθούν ακανόνιστοι κυματισμοί. Η συγκεκριμένη τεχνική είναι αφαιρετική. Το νάιλον με την αφαίρεσή του , τραβά σκόπιμα το χρωματισμένο ζελέ τεχνοτροπίας, αναδεικνύει τη βάση και δημιουργεί το εφέ. Επομένως όσο πιο τσαλακωμένο είναι το νάιλον στον τοίχο, τόσο πιο έντονα είναι τα νερά του φινιρίσματος. Προσοχή: Μην πιέζετε με δύναμη το νάιλον γιατί μπορεί να αποτυπωθούν τα ίχνη των χεριών ή των δακτύλων στην επιφάνεια.

Χρήσιμες συμβουλές :

Στην περίπτωση που δουλεύετε μόνοι σας, προτείνουμε να εφαρμόζετε το ζελέ στην άκρη κάθε τμήματος με σχήμα S. Ο λόγος είναι απλός. Εάν εφαρμόσετε το ζελέ κάθετα (όπως βάφεται οποιοσδήποτε τοίχος ) τότε εάν δεν προσέξετε, πιθανά να σχηματιστεί μια κάθετη σκιά στην ένωση κάθε τμήματος δηλαδή αυτό που αποκαλούμε μάτιση. Επίσης η εφαρμογή ζελέ τεχνοτροπίας από τμήμα σε τμήμα πρέπει να γίνεται όχι οριακά αλλά να ξαναπερνάτε το ζελέ τοπικά στα σημεία της ένωσης με το επόμενο πεδίο και να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία.

Στάδιο 5ο:

Κατόπιν και όσο το ζελέ είναι ακόμη νωπό, αφαιρέστε προσεκτικά το νάιλον από τον τοίχο. Η τεχνοτροπία έχει δημιουργηθεί. Στα σημεία που πιθανά δεν σας αρέσει το εφέ, διορθώστε το ταμπονάροντας με ένα μικρό και καθαρό κομμάτι νάιλον. Τέλος, στις ενώσεις των τοίχων και στο ταβάνι είναι λογικό το εφέ να μην έχει αποτυπωθεί σωστά, Διορθώστε περνώντας προσεκτικά με πινέλο λίγο από το χρωματισμένο ζελέ και με ένα μικρό καθαρό κομμάτι νάιλον επαναφέρετε το εφέ.  


Enhanced by Zemanta

Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Καρέκλα Τραπεζαρίας: Πώς να επιλέξετε την ιδανική!

Το homedesignbyelkal.blogspot.com σε συνεργασία με το κατάστημα επίπλων Κοσμείν, σας παρουσιάζουν προτάσεις για την επιλογή καρέκλας τραπεζαρίας για το σπίτι σας!

Οι καρέκλες της τραπεζαρίας είναι ένα πολύ βασικό κομμάτι του σαλονιού σας και πρέπει να επιλεχθούν σωστά με γνώμονα την αισθητική αλλά και τη λειτουργικότητά τους.

 • Προσέξτε την πλάτη της καρέκλας. Δοκιμάστε καταρχάς εάν είναι πρακτική και βολική για εσάς. Είναι πολύ σημαντικό να επιτελεί η καρέκλα τη λειτουργία για την οποία την αγοράζετε. Μία ωραία αισθητικά καρέκλα αλλά καθόλου πρακτική είναι μια κακή επιλογή.
 • Ελέγξτε τα πόδια της καρέκλας. Δείτε το κατά πόσο ταιριάζουν στη γενικότερη αισθητική γραμμή του σαλονιού και της τραπεζαρίας. Στη συνέχεια δείτε το κατά πόσο μπορούν να «αντέξουν» στη χρήση που σκοπεύετε να κάνετε στις καρέκλες. Υπάρχουν πολύ όμορφες αισθητικά καρέκλες, με τόσο «αδύναμα» πόδια που γνωρίζεις εξαρχής ότι προορίζονται μόνο για διακοσμητικές.
 • Αισθητική και χρώματα: Η καρέκλα πρέπει να ταιριάζει στην αισθητική του σαλονιού σας και φυσικά της τραπεζαρίας! Είναι σημαντικό να διατηρούμε μία ενιαία αισθητική στο χώρο μας μέσα στην οποία τα διάφορα αντικείμενα που την απαρτίζουν θα αλληλεπιδρούν αρμονικά μεταξύ τους.
 • Ποιότητα και αντοχή: Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία για μία καλή επιλογή καρέκλας τραπεζαρίας. Προσέξτε την ποιότητα της καρέκλας σκεπτόμενοι πάντα μακροχρόνια τη χρήση για την οποία αγοράζετε την καρέκλα. Μην ξεχνάτε ότι η καρέκλα είναι ένα έπιπλο το οποίο έχει να δεχθεί πολλές «πιέσεις» καθόλη τη ζωή της!

Το κατάστημα επίπλων Κοσμείν διαθέτει μία μεγάλη ποικιλία από καρέκλες τραπεζαρίας, τις οποίες μπορείτε να επισκεφθείτε πριν αγοράσετε καρέκλα για την τραπεζαρία σας!

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

Δημιουργήστε στο χώρο σας εύκολα και γρήγορα.

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσω να σας παρουσιάσω μερικά εργαλεία που θα διευκολύνουν τη ζωή σας αλλά και θα σας δώσουν την δυνατότητα να εφαρμόσετε στον τοίχο σας διακοσμητικές τεχνοτροπίες βαψίματος εύκολα και απλά.

 Η αφορμή για αυτό μου το άρθρο είναι ότι πολύς κόσμος δεν ξέρει την ύπαρξη των ρολών διακοσμητικής εφαρμογής και πιστεύουν ότι η τεχνοτροπία είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο. Σίγουρα υπάρχουν τεχνοτροπίες που δεν εφαρμόζονται εύκολα από έναν ερασιτέχνη αλλά ένα glaze τεχνοτροπίας μπορούμε εύκολα να το εφαρμόσουμε αρκεί να έχουμε την στοιχειώδη ικανότητα να βάψουμε ένα μικρό κομμάτι τοίχου. Glaze υπάρχουν έτοιμα και θα τα βρείτε σε πολλά χρωματοπωλεία. Το glaze είναι ένα προϊόν χρώματος ανακατεμένο με λάδι για να μην στεγνώνει εύκολα και να μας δίνει την δυνατότητα να του δίνουμε την υφή που θέλουμε δουλεύοντας το. Φανταστείτε 3 με 4 τετραγωνικά τοίχου βαμμένου με χρώμα τεχνοτροπίας μέσα σε ένα παιδικό δωμάτιο ή σε ένα καθιστικό . Ανανεώνει και αναβαθμίζει τον χώρο απλά και μόνο αφιερώνοντας ελάχιστες ώρες. Πρέπει πριν εφαρμόσουμε την τεχνοτροπία μας να έχουμε κατά νου ότι θα πρέπει να στρώσουμε χαρτιά ή πανιά στο πάτωμα και στο σημείο ακριβώς κάτω από τον προς βαφή τοίχο. Επιπλέον ο τοίχος μας θα πρέπει να είναι σε μια στοιχειωδώς καλή κατάσταση. Αν είναι λίγο λερωμένος απλά περνάμε ένα χέρι πλαστικό κατά προτίμηση λευκό και το αφήνουμε να στεγνώσει καλά. Αν θέλουμε να έχουμε ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα περνάμε ένα χρωματιστό πλαστικό στην απόχρωση που θέλουμε και μετά εφαρμόζουμε την τεχνοτροπία μας πάλι στην απόχρωση που θέλουμε, δηλαδή λίγο πιο ανοιχτή ή πιο σκούρα από την βάση που βάψαμε τον τοίχο μας και ανάλογα με το τι έχουμε στο νου μας σχετικά με το αποτέλεσμα που θέλουμε να έχουμε στο χώρο μας. Μια ανοιχτή βάση και ένα πιο σκούρο glaze θα μας δίνει ένα πιο ανοιχτό υπόβαθρο και το αντίστροφο. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε επίσης είναι ότι μερικά ρολά είναι αφαιρετικά και άλλα προσθετικά . Δηλαδή στα αφαιρετικά εφαρμόζουμε το διακοσμητικό χρώμα με ένα κανονικό ρολό και μετά με το ρολό διακόσμησης περνάμε από πάνω και έτσι δημιουργείται το τελικό αποτέλεσμα. Φροντίστε το ρολό σας να είναι πάντα λίγο υγρό βρέχοντας τον με λίγο νερό για να είναι πάντα νωπός και να υπάρχει καλύτερο αποτέλεσμα διαφορετικά το χρώμα δεν θα εφαρμοστεί καλά και υπάρχει πιθανότητα να έχουμε σκιές στο τελικό αποτέλεσμα. Περισσότερες πληροφορίες θα πάρετε στα χρωματοπωλεία που θα αγοράσετε το ρολό σας. Το άρθρο μου δεν είναι διαφημιστικό και θα σας παρουσιάσω την κατά τη γνώμη μου καλύτερη εταιρία στο χώρο των διακοσμητικών ρολών. Φυσικά υπάρχουν και άλλες εταιρίες και η αναφερόμενη δεν είναι η μοναδική. Απλά η ποιότητα της εγγυάται το όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν νομίζω ότι κάποιος θα ήθελε χνούδια στον τοίχο του μόνο και μόνο γιατί ήθελε να γλυτώσει μερικά ευρώ. Φυσικά η επιλογή είναι δικιά σας και υπάρχουν αρκετές εταιρίες που πουλούν τα συγκεκριμένα ρολά. Απλά θεωρώ σημαντικό ο καθένας να μπορεί να μοιράζεται τις γνώσεις του με άλλους ανθρώπους ειδικά σε έναν τομέα που ομορφαίνει την καθημερινότητα μας και μας κάνει να αισθανόμαστε πιο άνετα στο χώρο μας.

Enhanced by Zemanta

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

Πως μπορούμε να επιδιορθώσουμε μικρές ζημιές στα έπιπλα μας.


Σε αυτή μου την ανάρτηση θα προσπαθήσω να βοηθήσω τις κυρίες που έχουν διάθεση να κάνουν μερικές εύκολες επιδιορθώσεις στα πληγωμένα τους έπιπλα χωρίς να προσφύγουν σε κάποιον επιπλοποιό. Το άρθρο μου δεν είναι διαφημιστικό αλλά εκ των πραγμάτων πρέπει να αναφέρω κάποια προϊόντα που μπορούν να βοηθήσουν στο συγκεκριμένο θέμα. Στην αγορά βέβαια υπάρχουν πολλές εταιρίες με ανάλογα προϊόντα και μπορείτε κάλλιστα να διαλέξετε αυτό που εσείς θέλετε. Αυτό το άρθρο μπορούμε να πούμε ότι είναι μια εισαγωγή στο θέμα των μικρο-επιδιορθώσεων που εύκολα μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας και αναφέρεται περισσότερο στις περιπτώσεις που λείπει κάποιο μικρό κομματάκι. Θα σας δώσω και δύο συνδέσμους με δύο από τις καλύτερες εταιρίες στο χώρο της συντήρησης και προστασίας προϊόντων ξύλου.

Χαρακτηριστικά :
Επιδιορθωτικό προϊόν πλήρωσης βάσης νερού με πριονίδι και ινών ξύλου, χρησιμοποιείται
ως πηλός προπλασμάτων για επισκευές μικρών κομματιών ξύλου που λείπουν.
Οδηγίες χρήσεως
1. Σε στεγνό και καθαρό ξύλο γεμίστε το κενό, εφαρμόζοντας το προϊόν με σπάτουλα ή
καλούπι ή ακόμα και με ένα μαχαιράκι πού όλοι έχουμε στο σπίτι μας, και σχηματίστε με το χέρι το κομμάτι που λείπει. Τοποθετήστε το κομμάτι.
2. Αφήστε να στεγνώσει για 24 ώρες. Αφαιρέστε τα περισσεύματα με γυαλόχαρτο (240). Ο
χρόνος στεγνώματος εξαρτάται από το πάχος της επίστρωσης.
Αφού στεγνώσει, η επιδιορθωτική μαστίχα ξύλου μπορεί να γυαλοχαρτιστεί, χρωματιστεί,
καρφωθεί, λουστραριστεί ή κερωθεί. Για εσωτερική χρήση μόνο. Για εξωτερική χρήση
χρησιμοποιείστε συνθετικό ξύλο. Διαλυτό σε νερό.
Μπορείτε εάν είναι απαραίτητο, να ισχυροποιήσετε την επιδιόρθωση τοποθετώντας μικρά
καρφιά στο προς επιδιόρθωση σημείο σαν οπλισμό.

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

Comping: Μια όμορφη τεχνοτροπία.


Comping Σε φούξια απόχρωση:
Η τεχνοτροπία Dragging είναι μια εξαιρετική εφαρμογή διακοσμητικής τεχνοτροπίας.
Εργαλεία :

 1. 1 βούρτσα 75 χιλιοστών.
 2. 1 ρολό βαφής.
 3. 1 σκαφάκι.
 4. Δοχείο για το glaze .
 5. Χτένα Comping με μικρά δοντάκια ή κοινή χτένα εμπορίου.
 6. Νέφτι.
 7. Γάντια.
 8. Μάσκα προστασίας.
 9. Αναδευτήρας.
 10. Καθαρό πανί.
Υλικά :
 • Βάση : λευκή μπογιά βελουτέ.
 • Glaze : προ-αναμεμειγμένο διαφανές glaze λαδιού-λευκή μπογιά βελουτέ. Κόκκινη ώχρα- φυσική όμπρα λαδομπογιά ζωγραφικής.   
 • Βερνίκι : Ματ η spray λούστρου.
Στάδιο 1: Ρίξτε τη βελουτέ μπογιά σε ένα δοχείο , προσθέστε σε κατάλληλη δοσολογία την ώχρα, την κόκκινη βαφή και τη φυσική όμπρα και ανακατέψτε καλά ώστε να δημιουργήσετε την κρεμμώδη απόχρωση της βάσης. Περάστε με βούρτσα ή ρολό ένα ομοιόμορφο χέρι στην επιφάνεια και αφήστε το μια μέρα να στεγνώσει.

Στάδιο 2: Glaze . Ρίξτε το glaze σε ένα άλλο δοχείο προσθέστε την κόκκινη ώχρα, τη φυσική όμπρα και τη λευκή βελουτέ μπογιά και ανακατέψτε καλά. Περάστε στην επιφάνεια ένα ομοιόμορφο χέρι ( αν είναι μεγάλη επιφάνεια εφαρμόστε τμηματικά ώστε να μην στεγνώσει.
Στάδιο 3: Σύρετε την χτένα σας στην επιφάνεια από πάνω ως κάτω, δημιουργώντας το σχέδιο. Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε το εργαλείο μετά από κάθε κίνηση. Προσπαθείστε να μην επικαλύπτετε και να μην σταματάτε στο μέσο της επιφάνειας. Μην επαναλαμβάνετε μια κίνηση προσπαθώντας να διορθώσετε ένα λάθος γιατί έτσι θα φεύγει περισσότερη μπογιά από όσο πρέπει. Σε αυτήν την περίπτωση, καλύτερο είναι να σκουπίζετε το glaze με ένα πανί και να αρχίζετε ξανά.
Στάδιο 4: Για να προστατεύσετε τον τοίχο από τα χτυπήματα περάστε ένα χέρι ματ βερνίκι ή spray λούστρου.
 Πηγές : Περιοδικά χρώματος και διακόσμησης , τεχνικά φυλλάδια και προσωπική εμπειρία σαν ελαιοχρωματιστής. Το παραπάνω άρθρο μπορεί να αντιγραφεί εν μέρει ή ολόκληρο αρκεί να προστεθεί ένα Link προς τη σελίδα μας.

Enhanced by Zemanta

Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

Καθαρισμός & εύκολη τοποθέτηση καλυμάτων καναπέ.

Στο σαλόνι μου έχω γωνιακό καναπέ, έπειτα από πολλές πολλές ώρες αναζήτησης σε φωτογραφίες για το ποιόν τελικά θα προτιμήσουμε με τον σύζυγο. Όπως και για το χρώμα του καλύματος και τον τύπο. Προτιμήσαμε (δυστυχώς) ανοιχτόχρωμο, σπασμένο λευκό. Και τύπο αλέκιαστο.

Ναι... και καλά αλέκιαστο... δεν ξέρω εάν έχετε και εσείς τέτοιου τύπου κάλυμα, πάντως αυτό σε εμάς ΔΕΝ είναι αλέκιαστο. Οφείλω να ομολογήσω βέβαια ότι έχει υποστεί πολλά, εάν αναλογιστούμε τις χιλιάδες φορές που το έχουν χρησιμοποιήσει για καμβά τα πιτσιρίκια με αποτέλεσμα να έχει πλυθεί πολλές μα πολλές φορές. Ευτυχώς σε αυτό το σημείο, αν και νομίζω πλέον όλοι οι κατασκευαστές το κάνουν, τα καλύματα βγαίνουν όλα! Σε κάποια σημεία έχει φερμουάρ, σε κάμοια βέλκρο (αυτό το κρατς-κρουτς!). Όλα λοιπόν βγαίνουν και πλένονται στο πλυντήριο. Όσες φορές έχω δοκιμάσει να πλύνω τοπικά κάτι, δεν έχει πετύχει με αποτέλεσμα να απλώσει ο λεκές!

Κατά διαστήματα προσθέτω λίγη χλωρίνη για να καθαρίσουν τελείως. Και να αστράψουν. Σε πολλά σημεία όμως έχουν μείνει υπολήματα από τις δημιουργίες των παιδιών. (εδώ και αρκετό διάστημα έχω εξαφανίσει μαρκαδόρους!!) Δεν βγαίνουν με τίποτα! Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Πλέον το έχω πάρει απόφασει ότι δεν πρόκειται να επιστρέψουν ή τουλάχιστον να καλυτερέψει η κατάστασή τους.

Ένα τιπ για να τοποθετείτε τα καλύματα πιό εύκολα μετά από πλύσιμο στους καναπέδες είναι να μην αφήνετε να στεγνώνουν τα καλύματα εντελώς! Να έχουν μείνει λίγο νωπά. Έτσι μπορείτε να τα τεντώσετε πιό εύκολα, είναι πιό ελαστικά δηλαδή, και δεν σας βγαίνει η πίστη στην κυριολεξία για να στριμώξετε τα μαξιλάρια πάλι μέσα στις θήκες τους. Δοκιμασμένο!!

Για να σας δώσω μία ιδέα πώς είναι ο καναπές μου... σας δείχνω μία φωτό...
έτσι είναι περίπου... και είναι μεγάλο ζόρι η τοποθέτηση των καλυμάτων.

Με την ανάρτηση αυτή ήθελα να σας επισημάνω ότι για την επιλογή καναπέ, καλό θα ήταν να σκεφτήτε και την πρακτική του μεριά... Εάν μου δεινόταν η ευκαιρία να διαλέξω από την αρχή καναπέ, δεν θα έπερνα γωνιακό. Και σίγουρα άλλο χρώμα κάλλυμα και τύπο.

Δοκιμάστε και το τιπ για την ευκολότερη τοποθέτηση των καλυμάτων! Νομίζω θα δείτε κι εσείς την διαφορά.

Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

Οι χρωματικές τάσεις για το 2011


Σε περίπτωση που έχετε την ευκαιρία να διακοσμήσετε το σπίτι σας, ξεκινήστε με τα χρώματα. Εδώ είναι οι χρωματικές τάσεις για το 2011 που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε τα κατάλληλα χρώματα και τους συνδυασμούς χρωμάτων  για το σπίτι σας.
Ξεχάστε την ουδέτερη (χρωματική παλέτα) παλέτα χρωμάτων και επικεντρωθείτε στα φωτεινά και έντονα χρώματα. Αυτό θα ανανεώσει το σπίτι σας και θα δημιουργήσετε μια διαφορετική ατμόσφαιρα. Για παράδειγμα, εάν το σπίτι σας είναι σε στιλ εξοχικού , προσθέστε λίγο φρέσκο αέρα ζωγραφίζοντας τους τοίχους σε ασβέστη πράσινο (lime green). Αυτή είναι ένα πραγματικό νεανικό χρώμα, το οποίο μπορεί να μετατρέψει κυριολεκτικά το σπίτι σας σε μια πράσινη όαση.
Η λεγόμενη τάση καπνού έχει να κάνει σχετικά με το μοντέρνο ελεφαντί γκρι χρώμα. Είναι επίσης το χρώμα του καπνού, δεδομένου ότι προσθέτει μια εκλεπτυσμένη και σοφιστικέ ατμόσφαιρα.


Σε περίπτωση που έχετε βαρεθεί από τους λευκούς τοίχους στο σαλόνι σας, παίξτε με τα χρώματα. Μπορείτε να επιλέξετε (γκρι του καπνού )τοίχους και έπιπλα με απαλό μπλε. Αυτή είναι ο πιο trendy συνδυασμός του έτους.
Αν ψάχνετε για ένα χρώμα στην κρεβατοκάμαρα, (fern green color) η επιλογή του πράσινου χρώματος της φτέρης είναι ίσως η πιο κατάλληλη σωστή. Ένα επίσης κατάλληλο χρώμα είναι το χρώμα κοραλί και aqua, οπότε μη διστάσετε να βάψετε τους τοίχους με αυτό το ήρεμο και ειρηνικό όμως, πολύ βαθύ χρώμα.

Σίγουρα η τάση για φέτος είναι να βάψουμε τους τοίχους με καυτό ροζ (hot pink). Αυτή το επιθετικό και κυκλοθυμικό χρώμα λέγεται ότι είναι πάρα πολύ φωτεινό για να χρησιμοποιηθεί στους τοίχους, αλλά φέτος αυτή η τάση έχει αλλάξει.

Βάψτε με ζεστό ροζ τους τοίχους, σε περίπτωση που θέλετε να δημιουργήσετε μοντέρνα και κλασσική - αριστοκρατικό ατμόσφαιρα στο σπίτι. Δημιουργήστε μια αντίθεση με την προσθήκη λευκών ή μαύρων επίπλων, έτσι οι τοίχοι σε ζεστό ροζ θα δίνουν λάμψη στις νέες αποχρώσεις. Ένα από τις καυτές επιλογές του έτους είναι ο συνδυασμός των ασυνήθιστων χρωμάτων. Για παράδειγμα, πάμε για γκρίζα τελειώματα, τοίχους λεβάντας και ροζ οροφές.
Προσθέστε μερικές ασημένιες εμφάσεις-τόνους και σκούρο λακαρισμένο σκληρό ξύλο (σε χρώμα έβενου). Το αποτέλεσμα θα είναι ένα μοντέρνο και συγχρόνως πολύ vintage δωμάτιο, το οποίο θα διαφέρει με το φωτεινό του πνεύμα. Η οικολογική αισθητική τάση είναι μια άλλη τάση της μόδας που περιλαμβάνει το συνδυασμό απαλού μπλε, ελεφαντί γκρι, απαλό ροζ και λεπτό ντελικάτο καφέ.
Σε περίπτωση που ζείτε σε ένα διαμέρισμα, αυτά τα χρώματα, είναι τα ιδανικά Αυτό θα σας δώσει ένα φυσικό look και την εκπληκτική ατμόσφαιρα χρωματικής αρμονίας.

Με την ευγενική χορηγία του:  www.maisondecoration.gr

Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

Το δωμάτιο του παιδιού | Το μικρό του βασίλειο

Το παιδικό δωμάτιο είναι ο χώρος στον οποίο το παιδί έχει το κρεβάτι του, τα παιχνίδια του, τα ρούχα, τα πράγματα του και περνάει αρκετές ώρες. Κι όμως, είναι πολλά περισσότερα από αυτό! Αποτελεί τον φυσικό χώρο, στον οποίο το παιδί κοιμάται, ζει, μεγαλώνει, αναπτύσσεται, εκφράζεται και ονειρεύεται.

Δωμάτιο... ειδικών προδιαγραφών.
Το δωμάτιο του παιδιού αποτελεί τμήμα του σπιτιού, αλλά εκεί μέσα κατοικεί ένα μέλος (ή μέλη) της οικογένειας με αρκετές ιδιαιτερότητες. Μάλιστα, αυτό το μέλος διαρκώς μεγαλώνει και μαζί του μεταβάλλεται και το δωμάτιο του!
Όλα ξεκινούν από τα απαλά χρώματα ενός βρεφικού δωματίου με κούνια, ίσως αλλαξιέρα και πολλά κουκλάκια και παιχνίδια, για να συνεχιστεί η ιστορία με κανονικό κρεβάτι, παιχνίδια στο πάτωμα, αυτοκινητάκια, κούκλες, κουζινικά, χαλασμένα παιχνιδάκια, αργότερα βιβλία, πιο μετά αφίσες στους τοίχους και πάει λέγοντας....

Δικαιώματα....
Το παιδί είναι εύλογο να έχει στον δικό του χώρο περισσότερες ελευθερίες από ότι στον υπόλοιπο χώρο του σπιτιού. Το δωμάτιο του είναι ένα μικρό βασίλειο, στο οποίο είναι βασιλιάς (ή συν-κυβερνήτης, αν έχει συγκατοίκους!). Ως βασιλιάς, λοιπόν, μπορεί να αποφασίζει για αρκετά... σοβαρά ζητήματα του βασιλείου του, όπως για το που θα τοποθετήσει τα παιχνίδια του, τα κουκλάκια του, ποιες αφίσες θα κολλήσει, κλπ. Έχει σίγουρα δικαιώματα να το διαμορφώσει, σε λογικά πλαίσια, όπως του αρέσει. Άλλωστε, εκεί, ως βασιλιάς, θα δέχεται επίσημα και τους φίλους του και θα θέλει να είναι υπερήφανο για το δωμάτιο του!

Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011

Κήποι... έργα τέχνης!


Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

Φωτοβολταϊκά συστήματα

Γιατί τα φωτοβολταϊκά φαντάζουν πλέον ως η ιδανική λύση για την παραγωγή "καθαρού" και φθηνού ρεύματος;

Η στροφή στις καθαρές πηγές ενέργειας, όπως η ηλιακή, αποτελεί πλέον μονόδρομο για την αποτροπή των κλιματικών αλλαγών που απειλούν τον πλανήτη μας. Επιπλέον, η χρήση της ηλιακής ενέργειας συνεπάγεται τη μείωση των εκπομπών άλλων επικίνδυνων ρύπων (όπως τα μικροσωματίδια που εισπνέουμε από τη μολυσμένη ατμόσφαιρα, τα οξείδια του αζώτου, οι θειούχες ενώσεις και οι ρυπαντές αέρα όπως ο αμίαντος, το βενζόλιο, η αιθάλη, το μονοξείδιο του άνθρακα, ο μόλυβδος, η φορμαλδεϋδη κλπ).
Η ηλιακή ενέργεια συμφέρει πολύ στις περιπτώσεις που παρέχονται κίνητρα και υπάρχει πολιτική στήριξης της ηλιακής τεχνολογίας. Όπως αναφέρει στο δελτίο του ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών, όταν παρέχεται ενισχυμένη τιμή της πωλούμενης ηλιακής κοιλοβατώρας (όπως ισχύει πλέον στη χώρα μας), τότε ο καταναλωτής όχι μόνο κάνει απόσβεση της επένδυσης, αλλά έχει και ένα λογικό κέρδος από την παραγωγή και την τροφοδοσία πράσινης ενέργειας στο δίκτυο. Είναι, βέβαια, απαραίτητο από τη μεριά της Πολιτείας να υπάρχει ένα ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο για την τοποθέτηση νέων φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων και φυσικά να καθοριστούν οριστικά οι περιοχές όπου υπάρχει κορεσμός των δικτύων-άρα δεν είναι δυνατόν να εγκατασταθούν νέες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας).

Στις περιπτώσεις πάλι των αυτόνομων φωτοβολταϊκών συστημάτων σε εφαρμογές εντός δικτύου, ως ανταγωνιστική τεχνολογία προβάλλουν οι πανάκριβες στη λειτουργία τους, θορυβώδεις και περιβαλλοντικά ρυπογόνες ηλεκτρογεννήτριες, οπότε τα φωτοβολταϊκά είναι μια συμφέρουσα εναλλακτική λύση.
Φυσικά, η δική μας άποψη είναι να ερευνήσετε τις πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις των εξειδικευμένων πιστοποιημένων εταιρειών που παρέχουν τις σωστές συμβουλές, κάνουν μελέτη και προϋπολογισμό ανά περίπτωση και προσφέρουν κατασκευαστικές εγγυήσεις και σέρβις σε βάθος χρόνου. Όλες οι μεγάλες τράπεζες έχουν πολύ σημαντικά προγράμματα οικονομικής στήριξης  επενδύσεων σε φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις και θα σας βοηθήσουν σε κάθε βήμα της απόφασης σας να επενδύσετε στην "πράσινη" ενέργεια.

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ
Πολλοί ίσως να αναρωτηθείτε: "Γράφετε τόσο καιρό για διάφορες πηγές ενέργειας. Γιατί να στραφούμε στην ηλιακή;"
Πράγματι, η απορία σας είναι εύλογη. Άλλωστε και το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) με απόφαση του έδωσε στη μερίδα του λέοντος των ΑΠΕ στα αιολικά και τα θαλάσσια πάρκα, εφόσον κατέληξε στην εγκατάσταση-λειτουργία από άποψη ισχύος στα εξής:

Αιολικά: ισχύς 4.000 MW έως το 2014 και 7.500 MW έως το 2020.
Υδροηλεκτρικά: ισχύς 3.650 MW έως το 2014 και 4.650 MW έως το 2020.
Φωτοβολταϊκά: ισχύς 3.650 MW έως το 2014 (εκ των οποίων 500 MW για τους αγρότες, 200 MW σε στέγες και 800 MW σε άλλες εγκαταστάσεις).
Το 2020 τα φωτοβολταϊκά προβλέπονται να φτάσουν τα 2.200 MW (εκ των οποίων 750 MW για τους αγρότες, 350 MW σε στέγες και άλλα 1.100 MW σε άλλες εγκαταστάσεις).

Πολύ λιγότερα MW προβλέπονται για την ηλιοθερμία και τη βιομάζα. Θα σας απαντήσουμε, λοιπόν, γιατί λέμε ναι στην ηλιακή ενέργεια. Γιατί έτσι καλύπτετε δύο ανάγκες: την ανάγκη για ενέργεια και την ανάγκη (για εμάς υποχρέωση) να προστατευτεί το περιβάλλον. Κάθε κιλοβατώρα ηλεκτρισμού που προμηθευόμαστε από το δίκτυο της ΔΕΗ και παράγεται από ορυκτά καύσιμα επιβαρύνει την ατμόσφαιρα με ένα τουλάχιστον κιλό διοξειδίου του άνθρακα, του πιο σημαντικού δηλαδή "αερίου του θερμοκηπίου" που συμβάλλει στην επιδείνωση του φαινομένου και στην παγκόσμια κλιματική αλλαγή.


wibiya widget

Hand Art Eveline

Hand Art Eveline
Χειροποίητα κοσμήματα, προσκλητήρια βάπτισης , γάμου, παιδικοί πίνακες

Home Design, επιπλα, διακοσμηση, feng shui & συμβουλες για ενα ομορφο οικολογικο σπιτι!

RealShop

RealShop
έξυπνα gadgets με στυλ & φαντασία, για την κουζίνα.... κάντε κλικ στην εικόνα

Για περισσοτερες ιδεες και λυσεις

Για περισσοτερες ιδεες και λυσεις
Κάντε κλικ στην εικόνα

Προσφορες εως και 50%

Προσφορες εως και 50%
Κάντε κλικ στην εικόνα

Συνολικες προβολες σελιδας