Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

Για να παίρνουμε κι άλλες ιδέες.......


Διακοσμήστε τις κρεμάστρες σας!Τι πιο ωραία εικόνα από μια τακτοποιημένη ντουλάπα. Τι θα έλεγες να κάναμε μια αλλαγή στις κρεμάστρες; Να τις κάνουμε φανταχτερές και πιο λειτουργικές.....
Θα χρειαστούμε σακούλες πλαστικές, σελοτέιπ και φαρδιά κορδέλα. Τυλίγουμε την κρεμάστρα με τις σακούλες, στερεώνοντας κάθε μια με σελοτειπ. Φροντίζουμε να έχει μια συμμετρια το όλο θέμα.
Το ίδιο κάνουμε και με την κορδέλα. Ξεκινάμε από το άγκιστρο, αφήνοντας γύρω στους 20 πόντους για να σχηματίσουμε αργότερα το φιόγκο. Την σφίγγουμε καλά και προσπαθούμε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια.
Στο τέλος φτιάχνουμε ένα φιόγκο κοντά στο άγκιστρο. Οι ολοκαίνουργες κρεμάστρες μας είναι έτοιμες να στολίσουν την ντουλάπα μας. Ταυτόχρονα είναι και πιο λειτουργικές γιατί τα ρούχα δεν θα γλυστράνε και οι κρεμάστρες μας πλέον δεν θα λυγίζουν.
Φτιάξε τραπεζάκι και σκαμπό από εφημερίδες!


Έχεις γεμίσει το σπίτι με εφημερίδες. Ειδικά αυτές οι Κυριακάτικες είναι τόμοι ολόκληροι.
'Όποτε βρεις ευκαιρία, τις μαζεύεις και τις πας για ανακύκλωση.

Τι θα έλεγες να έφτιαχνες ένα σκαμπό ή ένα τραπεζάκι από αυτές;
Δεν χρειάζεται  να αγοράσεις τίποτα. Απλά κάνε ρολό την κάθε μια ξεχωριστά και δέσε την σφιχτά και μετά όλες μαζί. (Ίσως χρειαστείς λίγη βοήθεια και από κάποιον άλλον).
Το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει αλλά έχω να σου δώσω και άλλη μια συμβουλή. Μην τα βάλεις στην βεράντα γιατί σε περίπτωση βροχής θα γίνει μια άμορφη μάζα.
Αν πάλι έχεις τζάκι στο σπίτι, μην τα βάλεις κοντά γιατί.....άστο δεν θέλω να το σκέφτομαι καν!


Βάζα από άδεια μπουκάλια κρασί!

Σίγουρα κατά καιρούς όλο και κάποιο μπουκάλι από κρασί θα έχετε πετάξει.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να αρχίσετε να τα κρατάτε γιατί μπορείτε να κάνετε ένα πολύ όμορφο ντεκόρ στους τοίχους του σπιτιού σας και του κήπου σας.
Τα μόνο υλικά που θα χρειαστείτε είναι αυτά τα λαμάκια με δαχτυλίδι, τα οποία μπορείτε να τα βρείτε σε μαγαζί με είδη χρωματοπωλείου.
Πάρτε ένα τρυπάνι και ανοίξτε τις τρύπες στον τοίχο.

Βιδώστε τα λαμάκια στον τοίχο και βάλτε το στόμιο του μπουκαλιού στο δαχτυλίδι. Σφίξτε καλά το δαχτυλίδι για να μην υπάρχει ο κίνδυνος να πέσει.
Μπορείτε να κάνετε ένα συνδυασμό από πλαστικά λουλούδια ή ακόμα και φρέσκα.


Διακόσμηση με εργαλεία!

Ποιος είπε πως τα κατσαβίδια, οι τσουγκράνες τα φτυάρια, τα σφυριά είναι μόνο για αντρικές δουλειές; Και οι γυναίκες μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν διαφορετικά….  Διακοσμώντας το σπίτι!Ο άντρας σας χρησιμοποιεί τσουγκράνα για το κήπο; Πείτε του να σας την δώσει.  Στερεώστε την στο τοίχο και  μεταμορφώστε την σε ένα σταντ για τα αξεσουάρ σας. 


Αυτή η ιδέα ταιριάζει σε country και παραδοσιακού τύπου διακοσμήσεις. Επίσης μπορείτε  να χρησιμοποιήσετε μία τσουγκράνα, να κρεμάσετε μερικά διάφανα κρυσταλλάκια δεμένα με σπάγκο και να στερεώσετε μερικές σατέν κορδέλες σε διάφορα χρώματα. Έτσι θα δώσετε χρώμα σε μια γωνιά του κήπου ή του μπαλκονιού.

Άλλη πρωτότυπη ιδέα είναι να μετατρέψετε τα φτυάρια του κήπου σε φωτιστικά. Αυτή η ιδέα ταιριάζει σε σπίτια ή loft με μοντέρνα διακόσμηση και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό χώρο. Απλά αντικαταστήστε το κοντάρι με λάμπα νέον.

Δύο εργαλεία κοπής ξύλων αποτελούν τον σκελετό για να στερεωθούν ράφια, δημιουργώντας ένα αποθηκευτικό σύστημα που μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα μοντέρνο loft ή σε ένα γκαράζ για την αποθήκευση εργαλείων. Επίσης, μία μεταλλική χαμηλή γλάστρα με ροδάκια και τρία σφυριά σε διαφορετικό μέγεθος βιδωμένα πάνω σε αυτήν, αποτελούν την βάση μίας πρωτότυπης κρεμάστρας για εργαλεία.

Τέλος, μπορείτε να φτιάξετε ένα έργο τέχνης από εργαλεία δημιουργώντας την εικόνα ενός σπιτιού που θα διακοσμήσει τον τοίχο ενός παιδικού δωματίου.

Πρωτότυπο παιδικό φωτιστικό!


Ένα πρωτότυπο φωτιστικό μπορεί να φτιαχτεί για το παιδικό δωμάτιο χρησιμοποιώντας παιχνίδια και κούκλες. Η κατασκευή είναι πολύ απλή. Χρειαζόμαστε ένα πιστόλι σιλικόνης, μερικές κορδέλες, διάφανο νήμα (πετονιά), παιχνίδια και το φωτιστικό.
Αν έχουμε φωτιστικό τύπου πολυέλαιο, τότε  στερεώνουμε με το πιστόλι σιλικόνης και τις κορδέλες ή την πετονιά, διάφορα λούτρινα ή παιχνίδια στη βάση και στη αλυσίδα του φωτιστικού. Προσέχουμε πάντα να μη ακουμπούν τα παιχνίδια στις λάμπες.

Αν διαθέτουμε φωτιστικό σε σχήμα κώνου κολλάμε με το πιστόλι σιλικόνης τα κουκλάκια πάνω στο γυαλί προσέχοντας να χρησιμοποιήσουμε λάμπα με χαμηλά watt και όχι πολύ βαριά αντικείμενα.
Διακόσμηση με παράθυρα!


Σίγουρα κάπου θα έχετε βρει ένα παλιό παράθυρο. Πεταμένο στα σκουπίδια, από ανακαίνιση διπλανών κτιρίων ίσως, ή ακόμα και σε κάποιο παζάρι. Όπου και αν το βρήκατε κρατήστε το. Υπάρχουν πολύ όμορφες ιδέες για να διακοσμήσετε με παλιά παράθυρα κάθε γωνιά του σπιτιού.Ένα συνηθισμένο καθιστικό αποκτά στυλ προσθέτοντας δύο διαφορετικά στεφάνια κρεμασμένα με σατέν κορδέλες και ένα παλιό παράθυρο ντυμένο με καθρέπτες που έχει μετατραπεί σε ράφι.

Ακόμα, αντί να το ντύσετε με καθρέπτες μπορείτε να κολλήσετε πάνω του ασπρόμαυρες φωτογραφίες και να το μετατρέψετε σε μία πρωτότυπη κορνίζα που μπορεί να διακοσμήσει κάθε δωμάτιο.

Αν πάλι η vintage αισθητική δεν ταιριάζει με το στυλ του σπιτιού σας, χρησιμοποιήστε μία μοντέρνα και έγχρωμη φωτογραφία μεγεθυμένη αρκετά και τοποθετημένη σε ουδέτερη κορνίζα. Τοποθετήστε την μπροστά από το παράθυρο το οποίο ουσιαστικά θα αποτελέσει το φόντο της.

Τέλος, ένα παράθυρο, μαζί με δύο ξύλινα κουτιά μπορούν να αποτελέσουν το τραπεζάκι του καθιστικού.

Πρωτότυπα γλαστράκια!Σίγουρα κάπου στην κουζίνα σου έχεις μερικές κούπες ή φλιτζάνια που είναι τα αγαπημένα σου! Από την πολύ χρήση όμως έχουν εμφανίσει ραγίσματα ή άσχημα σημάδια και δεν μπορείς πια να τα χρησιμοποιήσεις για τον καφέ ή το τσάι σου. Σκέφτεσαι να τα πετάξεις; Τώρα δεν υπάρχει λόγος να τα αποχωριστείς. Μπορείς να τα μετατρέψεις σε όμορφα γλαστράκια!
Πριν από μερικές ημέρες η μητέρα του φίλου μου μου χάρισε μερικά κακτάκια μέσα σε όμορφα φλιτζάνια του καφέ. Όταν τη ρώτησα που τα βρήκε μου είπε ότι ήταν κομμάτια από ένα παλιό σερβίτσιο που δεν χρησιμοποιούσαν πια. Αντί λοιπόν να τα πετάξει τα μετέτρεψε σε αυτά τα πολύ όμορφα γλαστράκια.
Το μόνο που θα χρειαστείς για να κάνεις το ίδιο είναι λίγο χώμα και μερικά μικρά φυτά που μπορούν να επιβιώσουν σε μικρό χώμα. Κακτάκια ή μυρωδικά φυτά είναι κατάλληλα για αυτό!


Υπέροχες ιδέες της Ντόρας Γιάννα από τη σελίδα www.ladynews.gr

2 σχόλια:

  1. Υπέροχες ιδέες!
    Ευχαριστούμε που τις μοιράστηκες μαζί μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψαχνόμαστε γενικώς......
    Θα κάνουμε κι άλλες αναρτήσεις με ιδέες όχι μόνο διακόσμησης αλλά και ανακύκλωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γιατί και η δική σας άποψη μετράει!

wibiya widget

Hand Art Eveline

Hand Art Eveline
Χειροποίητα κοσμήματα, προσκλητήρια βάπτισης , γάμου, παιδικοί πίνακες

Home Design, επιπλα, διακοσμηση, feng shui & συμβουλες για ενα ομορφο οικολογικο σπιτι!

RealShop

RealShop
έξυπνα gadgets με στυλ & φαντασία, για την κουζίνα.... κάντε κλικ στην εικόνα

Για περισσοτερες ιδεες και λυσεις

Για περισσοτερες ιδεες και λυσεις
Κάντε κλικ στην εικόνα

Προσφορες εως και 50%

Προσφορες εως και 50%
Κάντε κλικ στην εικόνα

Συνολικες προβολες σελιδας