Σάββατο, 16 Απριλίου 2011

Όλα εν τάξει!

18 ιδέες που προσφέρουν αποτελεσματικές λύσεις αποθήκευσης σε κάθε χώρο.
1. Κρεμάστε τα


Ο σημαντικότερος παράγοντας βάσει του οποίου μπορείτε να διαφοροποιήσετε την κουζίνα σας δεν είναι τα υλικά και τα χρώματα. Αποφασίστε εάν επιθυμείτε ανοιχτού τύπου κουζίνες με τα πάντα να βρίσκονται σε κοινή θέα ή αν ανήκετε σε εκείνους που θέλουν όλη την προίκα τους καλά κρυμμένη μέσα σε τακτοποιημένα ντουλάπια, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα. Η συγκεκριμένη λύση που προτείνεται εδώ αφορά όσους ανήκουν στην πρώτη κατηγορία. Ενα κρεμαστό πλέγμα που τακτοποιεί πολλά από τα καθημερινά σκεύη μαγειρέματος, από μικρές κατσαρόλες και σουρωτήρια ως κουτάλες, λαβίδες κτλ., συνδυάζεται ιδανικά με μια νησίδα ακριβώς από κάτω. Προσφέρει αμεσότητα σε όποιον μαγειρεύει και εξασφαλίζει χώρο στα ντουλάπια.

 
2. Κουτιά στον τοίχο

Μια πλούσια σύνθεση από χρώματα, αρώματα και σχήματα αποδεικνύει πόσο δημιουργικοί είστε στην κουζίνα. Τοποθετήστε στον τοίχο ξύλινες ή μεταλλικές βέργες με μαγνήτες και «κολλήστε» επάνω τα κουτιά με τα μπαχαρικά ή το τσάι. Στην αγορά θα βρείτε μεταλλικά κουτιά σε διάφορα σχήματα και μεγέθη με ετικέτες για να γράφετε το περιεχόμενο.
 


3. Γραφείο στην κουζίνα


Ενα μικρό γραφείο μέσα στην κουζίνα δεν απαιτεί πολύ χώρο. Επεκτείνετε απλώς τον πάγκο της κουζίνας και διαμορφώστε το δικό σας επαγγελματικό περιβάλλον. Μερικά ράφια για τα βιβλία μαγειρικής και τα ντοσιέ με τις σημειώσεις σας και τις αγαπημένες σας συνταγές, ένα συρτάρι ή ένα κλειστό ντουλάπι, ακόμη και μια συσκευή τηλεφώνου, μεταμορφώνουν την κουζίνα σε έναν πολυλειτουργικό χώρο μέσα στο σπίτι. 
 

4. Τζάκι με πρακτικούς χώρους

Τετραγωνίστε την καμινάδα του τζακιού χρησιμοποιώντας μία γυψοσανίδα. Ετσι κερδίζετε μια αποθηκευτική μονάδα μικρών διαστάσεων ακριβώς επάνω από την εστία, που μπορεί να αξιοποιηθεί για τη φύλαξη CDs και DVDs. Μη φοβηθείτε τη θερμότητα, η κατασκευή είναι θερμομονωτική. 
 5. Κάτω από τη σκάλα


Ακόμη και μια πολύ μικρή γωνιά κάτω από τη σκάλα μπορεί να προσθέσει εκτός από χώρο και επιπλέον ενδιαφέρον σε όλο το καθιστικό. Διαμορφώστε την ανάλογα με τις ανάγκες σας, τοποθετώντας μια μικρή βιβλιοθήκη και έναν καναπέ με αποθηκευτικό χώρο κάτω από τα μαξιλάρια. 
 

6. Έπιπλα με διπλό ρόλο

Ένας μπουφές ή μια βιβλιοθήκη, εκτός από έπιπλο αποθήκευσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως διαχωριστικό σε έναν μεγάλο ενιαίο χώρο. Για να περιορίσετε οπτικά τον όγκο τους, παίξτε με τις ασύμμετρες επιφάνειες και την ένταση στο χρώμα. 
 


7. Μια κάβα στα σκαλοπάτια σας

Η εσωτερική σκάλα δίνει τη λύση για μια κάβα. Φροντίστε μόνο το σημείο να προφυλάσσεται από τον ήλιο και να μην επηρεάζεται από μεγάλες εναλλαγές της θερμοκρασίας. Καλύτερα, μάλιστα, να μην υπάρχουν δίπλα θερμαντικά σώματα. 
 

8. Μυστική βιβλιοθήκη

Σε έναν περιορισμένο χώρο, ακόμη και η πιο μικρή γωνιά μπορεί να γεννήσει μια μεγάλη ιδέα. Μην αναζητάτε όλες τις λύσεις στα χαμηλά. Δημιουργήστε μια βιβλιοθήκη στην ένωση της ντουλάπας με τη γωνία του τοίχου καταργώντας σε εκείνο το σημείο της οροφής τη γυψοσανίδα, που συνήθως φιλοξενεί τον κρυφό φωτισμό. 
 

9. Γκαρνταρόμπα για όλες τις δουλειές

Τα σκορπισμένα ρούχα είναι το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στην προσπάθειά μας να κάνουμε το υπνοδωμάτιο να μοιάζει με τον «ναό» ηρεμίας και χαλάρωσης που όλοι ονειρευόμαστε. Μια καλά οργανωμένη ντουλάπα είναι η μόνη λύση. Εχετε πρόχειρα τα ρούχα που φοράτε πιο συχνά, ώστε να μην ανακατεύετε συνεχώς τα συρτάρια, και στην αλλαγή κάθε σεζόν κάντε μια καλή εκκαθάριση. Με σωστή διαχείριση του χώρου, μπορείτε να εξοικονομήσετε λίγα εκατοστά και για μια συσκευή τηλεόρασης μέσα στην ντουλάπα. 
 

10. Υπνοδωμάτιο με χρέη γραφείου

Σε κάποιες περιπτώσεις, το υπνοδωμάτιο είναι ο μοναδικός χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει το γραφείο. Αν λοιπόν δεν έχετε εναλλακτική, φροντίστε ώστε οι ρόλοι να διαχωρίζονται και να μη βλέπετε στον ύπνο σας τις εκκρεμότητες της δουλειάς σας. Ιδανικότερη λύση είναι ένα σεκρετέρ –υπάρχουν και σε μοντέρνα εκδοχή–, το οποίο κλείνει και απομονώνει πλήρως το... αντικείμενο της ενασχόλησής σας. Αν ούτε αυτή η λύση είναι εφικτή, χρησιμοποιήστε όμορφα κουτιά, χάρτινα και μεταλλικά, που θα σας βοηθήσουν να βάλετε σε τάξη τα επαγγελματικά σας. 
 

11. Ένα γεμάτο κρεβάτι

Μια μοντέρνα εκδοχή προσφέρει επιπλέον αποθηκευτικό χώρο κάτω από το κρεβάτι –κυρίως για κουβέρτες, παπλώματα, κουβερλί, μαξιλάρια– είτε ως ενιαίο ντουλάπι είτε με τη μορφή συρταριών. 
 

12. Ένα δωμάτιο, μια ζωή

Τα παιδικά δωμάτια γίνονται εφηβικά και μετά φοιτητικά, γι’ αυτό πρέπει να προσφέρουν λύσεις που ανταποκρίνονται σε αυτές τις –αναπόφευκτες– αλλαγές. Η υπερυψωμένη κατασκευή που φιλοξενεί το κρεβάτι προσφέρει ιδιωτικότητα και μια δυναμική επέκτασης του χώρου σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις δραστηριότητες του πιτσιρικά ή έφηβου ιδιοκτήτη του. Εδώ, ακόμη και η σκάλα λειτουργεί σαν πρακτική βιτρίνα που φιλοξενεί αγαπημένα αντικείμενα ή συλλογές. 
 

13. Βιβλιοθήκη κάτω από το κρεβάτι

Όσο μεθοδικοί και αν είστε, είναι βέβαιο ότι με τον καιρό θα μαζέψετε πολύ περισσότερα αντικείμενα από όσα περιμένατε όταν αγοράζατε τα έπιπλά σας. Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας για το πόσο διορατικοί φανήκατε και κοιτάξτε να εκμεταλλευτείτε τις υπάρχουσες δυνατότητες. Ενας μαραγκός μπορεί να προσθέσει ένα σταθερό ή συρόμενο ράφι στη βάση του κρεβατιού σας, για βιβλία ή περιοδικά. 
 

14. Παιδιά... οργανωθείτε!

Στο παιδικό δωμάτιο ο ελεύθερος χώρος είναι πρωταρχικό μέλημα, ώστε να μπορεί το παιδί να παίζει και να κινείται ελεύθερα. Αφιερώστε μια ολόκληρη πλευρά του τοίχου στην αποθήκευση των ρούχων και των παιχνιδιών και διαθέστε όλο το υπόλοιπο δωμάτιο για παιχνίδι. Δώστε προσοχή στις γωνίες και στα υλικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον. 
 

15. Υπνοδωμάτιο με μπάνιο

Όσοι έχετε την πολυτέλεια ενός μικρού μπάνιου μέσα στο υπνοδωμάτιό σας, φροντίστε να εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητές του στο έπακρο. Τοποθετήστε καλλυντικά, κάλτσες και άλλα καθημερινά αντικείμενα μέσα σε καλάθια κάτω από τον νιπτήρα. Ετσι θα κερδίσετε χρόνο στην πρωινή προετοιμασία σας για το γραφείο, καθώς δεν θα ψάχνετε πού τα έχετε αφήσει. 

 

16. Τραβήξτε τα μαγικά κουτιά

Σε ένα παιδικό δωμάτιο τα κουτιά αποθήκευσης είναι ένα χρηστικό στοιχείο που επεμβαίνει εκτός των άλλων και διακοσμητικά στον χώρο. Σημαντικό είναι το παιδί να έχει άμεση πρόσβαση στα παιχνίδια του και φυσικά να μπορεί να τα αποθηκεύει εύκολα. Κάθετη ή οριζόντια, η αποθήκευσή τους εξαρτάται από τον χώρο που διαθέτετε: προσθέστε ράγες σε ένα φύλλο ντουλάπας για να σύρονται τα κουτιά ή χρησιμοποιήστε μια χαμηλή βιβλιοθήκη με δυο-τρία ράφια που θα φιλοξενεί τα κουτιά με τα παιχνίδια. 
 

17. Σοφίτες με πλεονεκτήματα

Μην υποτιμάτε τον επιπλέον χώρο που δημιουργείται κάτω από την ένωση της στέγης. Το χαμηλό ύψος στις άκρες κάνει προβληματική την εκμετάλλευση του συγκεκριμένου δωματίου. Παρ’ όλα αυτά μπορεί να διαμορφωθεί σε playroom, γραφείο, ακόμη και ξενώνα, για περιστασιακή χρήση. Ζητήστε από έναν μαραγκό ή αν τα καταφέρνετε, φτιάξτε μόνοι σας ράφια σε τύπο σκαλιέρας που θα φιλοξενήσουν τα περιοδικά που στοιβάζονται άχαρα μέσα στο σπίτι, τα βινύλια και τα DVDs. Επίσης μπορείτε να φτιάξετε ράφια για να αποθηκεύετε τα παπούτσια σας στην αλλαγή της σεζόν και οτιδήποτε άλλο στο οποίο χρειάζεται να έχετε άμεση πρόσβαση.

 
18. Γραφείο στην νουλάπα

Αν τα έγγραφα ή το laptop σας βρίσκονται μονίμως στοιβαγμένα στην τραπεζαρία λόγω έλλειψης χώρου, παραχωρήστε ένα φύλλο από την ντουλάπα σας και διαμορφώστε εκεί έναν μικρό χώρο εργασίας. Ο εσωτερικός βοηθητικός φωτισμός, οι συρόμενες πόρτες από γυαλί και ένας πάγκος από αλουμίνιο θα δώσουν μοντέρνα, ελκυστική εμφάνιση σε αυτό το λειτουργικό mini office.
Πηγή: www.homefood.gr

3 σχόλια:

 1. Έτσι όπως έχουμε γίνει με καθόλου χώρο στα σπίτια μας...οι ιδέες αυτές είναι υπέροχες...και πρακτικές...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΙΔΕΕΣ! ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλό Πάσχα και σε εσάς κορίτσια.
  Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που βοηθάμε με τις αναρτήσεις μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γιατί και η δική σας άποψη μετράει!

wibiya widget

Hand Art Eveline

Hand Art Eveline
Χειροποίητα κοσμήματα, προσκλητήρια βάπτισης , γάμου, παιδικοί πίνακες

Home Design, επιπλα, διακοσμηση, feng shui & συμβουλες για ενα ομορφο οικολογικο σπιτι!

RealShop

RealShop
έξυπνα gadgets με στυλ & φαντασία, για την κουζίνα.... κάντε κλικ στην εικόνα

Για περισσοτερες ιδεες και λυσεις

Για περισσοτερες ιδεες και λυσεις
Κάντε κλικ στην εικόνα

Προσφορες εως και 50%

Προσφορες εως και 50%
Κάντε κλικ στην εικόνα

Συνολικες προβολες σελιδας