Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011

Ένας εύκολος τρόπος διακόσμησης ξεχασμένων μικρών αντικειμένων


Εύχομαι καλημέρα σε όλους τους αναγνώστες αυτής της πανέμορφης Σελίδας και να έχουμε όλοι ένα καλό τριήμερο. Σας ετοίμασα μια κατά τη γνώμη μου εύκολη και με αναλυτικές οδηγίες τεχνοτροπία που ορισμένοι από εσάς θα μπορούσατε να εφαρμόσετε κατά την διάρκεια του τριημέρου. Και πάλι να έχετε ένα όμορφο, δημιουργικό και ξεκούραστο τριήμερο.
Οξειδωμένη Αντίκα:
Μια εύκολη και γρήγορη διακοσμητική λύση που δίνει ζωή και αναμορφώνει τις πήλινες γλάστρες μας , παλιά σιδερένια τραπεζάκια και καρέκλες. Χωρίς το άρθρο αυτό να είναι διαφημιστικό τα συγκεκριμένα χρώματα θα τα βρείτε από την Εταιρεία CROWN και ελπίζω να υπάρχουν ακόμα γιατί τελευταία φορά που τα χρησιμοποίησα ήταν πριν 9 με 10 περίπου χρόνια. Τα προϊόντα είναι VERDIGRIS, BRONZING, PEWTER KITS. Δυστυχώς δεν γνωρίζω αν υπάρχουν και άλλες μάρκες με ανάλογα προϊόντα και εύχομαι όπως είπα και παραπάνω να υπάρχουν τα συγκεκριμένα.


Προετοιμασία :
Προετοιμάστε την προς βαφή επιφάνεια ανάλογα με το προς βαφή αντικείμενο. Αν η επιφάνεια είναι άβαφη απλώς καθαρίστε καλά. Αν είναι βαμμένη με κάποιο βερνίκι ή γυαλιστερό ή ματ χρώμα, πρέπει να την πλύνετε καλά και στην συνέχεια να την τρίψετε πολύ καλά με ένα γυαλόχαρτο. Αν το αντικείμενο που έχετε επιλέξει είναι μεταλλικό , πλαστικό PVC , η κεραμικό MDF μελαμίνη, τότε πρέπει να πλυθεί με σαπούνι σε κόκκους ή απορρυπαντικό πλυντηρίου και να το αφήσετε να στεγνώσει καλά.Στάδιο 1:
Εφαρμόστε το πρώτο χέριFirst Coat) με πινέλο 2,5 εκατοστών. Προσέξτε να καλύψετε ολόκληρη την επιφάνεια και περιμένετε να στεγνώσει καλά.Στάδιο 2:
Βυθίστε την άκρη του πινέλου που θα βρείτε στην συσκευασία , στο δεύτερο χρώμα second coat) . Σε ένα βαμβακερό ύφασμα πιέστε διαδοχικά και συνεχόμενα το πινέλο ώστε να στραγγίσει και να είναι σχεδόν στεγνό. Εφαρμόστε το χρώμα σε όλη την επιφάνεια αφήνοντας ένα αχνό στρώμα του First Coat να φαίνεται από κάτω και αφήστε το να στεγνώσει.Στάδιο 3 και 4:
Καθαρίστε το πινέλο και αφήστε το οπωσδήποτε να στεγνώσει καλά. Η επιτυχία του εφέ σας μπορεί να εξαρτηθεί ακόμα και από το αν το πινέλο σας είναι ακόμα υγρό. Επαναλάβατε την ίδια διαδικασία για το τρίτο χρώμα (Third Coat και το τελικό Cold Paint. Σε αντικείμενα με μεγάλη χρήση ,και αφού η επιφάνεια μας έχει στεγνώσει καλά,όπως τα τραπεζάκια και οι καρέκλες καλό είναι να περνάμε και ένα χέρι βερνίκι προστασίας για μεγαλύτερη αντοχή. Υπάρχουν σε όλα τα χρωματοπωλεία και είναι ιδανικά για να προστατέψουν κάθε είδους τεχνοτροπία.Πηγές : Τεχνικά φυλλάδια, περιοδικά Χρώματος και Διακόσμησης που είμαι συνδρομητής, και προσωπική εμπειρία σαν ελαιοχρωματιστής. http://aggelos-painting.blogspot.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί και η δική σας άποψη μετράει!

wibiya widget

Hand Art Eveline

Hand Art Eveline
Χειροποίητα κοσμήματα, προσκλητήρια βάπτισης , γάμου, παιδικοί πίνακες

Home Design, επιπλα, διακοσμηση, feng shui & συμβουλες για ενα ομορφο οικολογικο σπιτι!

RealShop

RealShop
έξυπνα gadgets με στυλ & φαντασία, για την κουζίνα.... κάντε κλικ στην εικόνα

Για περισσοτερες ιδεες και λυσεις

Για περισσοτερες ιδεες και λυσεις
Κάντε κλικ στην εικόνα

Προσφορες εως και 50%

Προσφορες εως και 50%
Κάντε κλικ στην εικόνα

Συνολικες προβολες σελιδας