Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

Καλημέρα στις ευγενικές κυρίες που μου παρέχουν τη φιλοξενία τους.


Καλημέρα σας Κυρίες μου. Πρώτα από όλα θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από τις ευγενέστατες Κυρίες που μου δίνουν χώρο για αναρτήσεις στο πανέμορφο Ιστολόγιο τους. Δεν τις ευχαρίστησα ποτέ και ήταν μια παράλειψη που δείχνει ασέβεια αλλά και αγένεια από μέρους μου προς την φιλοξενία που μου παρέχουν. Τελικά δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια απλή αμέλεια. Μερικές φορές θεωρούμε κάτι σαν δεδομένο και ξεχνάμε να κάνουμε το αυτονόητο που στην προκειμένη περίπτωση ήταν οι ευχαριστίες μου. Τις ευχαριστώ λοιπόν και δημόσια και ελπίζω να δεχτούν την ειλικρινή μου συγνώμη για αυτή μου την παράλειψη. Παρακάτω θα σας παρουσιάσω μια τεχνοτροπία σχετικά εύκολη που παρά τις λεπτομερείς οδηγίες που παρέχω δεν έχετε παρά να παρακάμψετε τις περισσότερες και απλά να περάσετε ένα διακοσμητικό glaze σε μια μικρή και καθαρή επιφάνεια τοίχου που έχετε. Επίσης υπάρχει έτοιμο glaze σε πολλές αποχρώσεις και έτσι δεν χρειάζεται να κάνετε μόνες σας προσμίξεις. Κάτι που επίσης πρέπει να λάβετε υπόψιν σας είναι το χρώμα που είναι βαμμένος ο τοίχος σας και το χρώμα του glaze που θα εφαρμόσετε. Δύο σκούρα χρώματα δεν θα έχουν ένα αισθητικά καλό αποτέλεσμα. Σκεφτείτε λοιπόν σοβαρά τις αποχρώσεις στο χώρο και το αποτέλεσμα που θέλετε να έχει το εφέ σας. Καλό θα ήταν να έχετε την βοήθεια και δεύτερου ατόμου ειδικά στο άπλωμα του ναύλον, εκτός αν νομίζετε ότι μπορείτε να τα καταφέρετε μόνες σας. Πάντως αρκετά μεγάλες επιφάνειες δεν θα σας συνιστούσα να τις δουλέψετε μόνες σας. Κατά τα άλλα ο χρόνος που απαιτείτε για την εφαρμογή του glaze είναι ελάχιστος. Πηγαίνετε σε ένα χρωματοπωλείο να αγοράσετε τα κατάλληλα υλικά φωνάξτε μια φίλη σας βάλτε τα γάντια σας και ξεκινήστε για ένα όμορφο και δημιουργικό Σαββατοκύριακο.

Χρωματικό εφέ από νάιλον:
Μια αρκετά πρωτότυπη ιδέα που συνδυάζει την ταχύτητα με την ευκολία εφαρμογής. Ένα λεπτό νάιλον μπορεί να δημιουργήσει εντυπωσιακότατο εφέ σε οποιονδήποτε τοίχο, αρκεί να ακολουθήσουμε όσο το δυνατόν πιο πιστά τα στάδια της εφαρμογής του. Είναι μια τεχνοτροπία που εντυπωσιάζει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς, και πάνω από όλα χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες και σίγουρα χωρίς υπερβολικό κόστος.
Υλικά :
Ακρυλικό αστάρι Primer Q:
Ακρυλικό χρώμα βάσης:
Ακρυλικό χρώμα φινιρίσματος:
Glaze λαδιού (ζελέ τεχνοτροπίας:
Δύο ρολά:
Σκαφάκι:
Χαρτοταινία για μασκάρισμα:
Στραβοπίνελο για κοψίματα:
Λεπτό νάιλον:

Προεργασία :


Όπως έχουμε πει, σε κάθε εφαρμογή το στάδιο της προετοιμασίας της επιφάνειας είναι πολύ σημαντικό για την εξέλιξη των εφέ και το τελικό αποτέλεσμα. Η εφαρμογή primer σε ένα τοίχο πριν την τεχνοτροπία δεν αποτελεί πολυτέλεια και πλεονασμό, αλλά αντίθετα δημιουργεί το κατάλληλο υπόστρωμα για τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε.

Στάδιο 1ο:

Μασκάρετε με χαρτοταινία τις ενώσεις των τοίχων με το ταβάνι και στη συνέχεια με τη βοήθεια του στραβοπίνελου κάνετε τα κοψίματα. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο εφέ αναδεικνύεται καλύτερα αν γίνει σε ορισμένες επιφάνειες ενός δωματίου, το οποίο είναι χρωματισμένο συνολικά στην απόχρωση της βάσης. Σε αυτήν την περίπτωση περάστε δύο χέρια το χρώμα της βάσης σε όλους τους τοίχους, αλλιώς μασκάρετε με ταινία μόνο τον τοίχο που έχετε επιλέξει και στη συνέχεια με ρολό περάστε τη βάση.

Στάδιο 2ο:


Αφήστε τον τοίχο να στεγνώσει τελείως και στη συνέχεια με χαρτοταινία ορίστε την επιφάνεια στην οποία θα κάνετε την τεχνοτροπία. Προσμίξετε το ζελέ τεχνοτροπίας με το χρώμα του φινιρίσματος σε αναλογία ένα μέρος ζελέ προς ένα μέρος χρώμα. Εμείς επιλέγουμε ζελέ βάσης λαδιού το οποίο στεγνώνει σαφώς αργότερα και δίνει μεγάλα χρονικό περιθώρια στην τεχνοτροπία. Το μειονέκτημα του υλικού είναι μονάχα η έντονη μυρωδιά του. Εάν ωστόσο η τεχνική γίνει γρήγορα και με συνεργασία δύο ατόμων (ένας περνά glaze και ο άλλος ακολουθεί με νάιλον) τότε σαφώς και είναι προτιμότερο να εφαρμόσετε ζελέ βάσης νερού. Επειδή η ταχύτητα είναι καθοριστικός παράγοντας, ετοιμάστε το νάιλον πριν περάσετε το ζελέ.

Στάδιο 2ο:

Με ένα ρολό περάστε την επιφάνεια με το ζελέ. Εάν δουλεύετε μόνοι σας τότε χωρίστε την επιφάνεια σε μικρές ζώνες και δουλέψτε βήμα-βήμα τμηματικά. Αντίθετα εάν συνεργάζεστε με δεύτερο άτομο ο ένας περνάει ζελέ και από πίσω ο άλλος κολλάει αμέσως το νάιλον έως ότου καλυφθεί ολόκληρη η επιφάνεια.

Στάδιο 4ο:

Με γρήγορες κινήσεις και χωρίς καθυστέρηση κολλήστε στο νωπό χρώμα το νάιλον. Το νάιλον πρέπει να εφαρμοστεί σε όλη την επιφάνεια. Ταυτόχρονα στρώστε με απαλές κινήσεις το νάιλον, με σκοπό να δημιουργηθούν ακανόνιστοι κυματισμοί. Η συγκεκριμένη τεχνική είναι αφαιρετική. Το νάιλον με την αφαίρεσή του , τραβά σκόπιμα το χρωματισμένο ζελέ τεχνοτροπίας, αναδεικνύει τη βάση και δημιουργεί το εφέ. Επομένως όσο πιο τσαλακωμένο είναι το νάιλον στον τοίχο, τόσο πιο έντονα είναι τα νερά του φινιρίσματος. Προσοχή: Μην πιέζετε με δύναμη το νάιλον γιατί μπορεί να αποτυπωθούν τα ίχνη των χεριών ή των δακτύλων στην επιφάνεια.

Χρήσιμες συμβουλές :

Στην περίπτωση που δουλεύετε μόνοι σας, προτείνουμε να εφαρμόζετε το ζελέ στην άκρη κάθε τμήματος με σχήμα S. Ο λόγος είναι απλός. Εάν εφαρμόσετε το ζελέ κάθετα (όπως βάφεται οποιοσδήποτε τοίχος ) τότε εάν δεν προσέξετε, πιθανά να σχηματιστεί μια κάθετη σκιά στην ένωση κάθε τμήματος δηλαδή αυτό που αποκαλούμε μάτιση. Επίσης η εφαρμογή ζελέ τεχνοτροπίας από τμήμα σε τμήμα πρέπει να γίνεται όχι οριακά αλλά να ξαναπερνάτε το ζελέ τοπικά στα σημεία της ένωσης με το επόμενο πεδίο και να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία.

Στάδιο 5ο:

Κατόπιν και όσο το ζελέ είναι ακόμη νωπό, αφαιρέστε προσεκτικά το νάιλον από τον τοίχο. Η τεχνοτροπία έχει δημιουργηθεί. Στα σημεία που πιθανά δεν σας αρέσει το εφέ, διορθώστε το ταμπονάροντας με ένα μικρό και καθαρό κομμάτι νάιλον. Τέλος, στις ενώσεις των τοίχων και στο ταβάνι είναι λογικό το εφέ να μην έχει αποτυπωθεί σωστά, Διορθώστε περνώντας προσεκτικά με πινέλο λίγο από το χρωματισμένο ζελέ και με ένα μικρό καθαρό κομμάτι νάιλον επαναφέρετε το εφέ.  


Enhanced by Zemanta

4 σχόλια:

 1. Καταπληκτικές οδηγίες!!! Εκανα αυτή την τεχνοτροπία (με glaze) το καλοκαίρι αλλά την εφάρμοσα με εφημερίδα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολύ καλή ιδέα και οι οδηγίες σου είναι αναλυτικότατες, σ' ευχαριστούμε πολύ!!! Πιστεύω πως θα καταφέρω να εφαρμόσω την τεχνοτροπία στο υπνοδωμάτιο μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Άγγελε σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια και για τις υπέροχες αναρτήσεις που μοιράζεσαι μαζί μας, μιας και μας λύνεις πολλές πολλές απορίες!! Την συγκεκριμένη τεχνική είχα προσπαθήσει να την κάνω, αλλά από όσο κατάλαβα τώρα ήταν λάθος, με αποτέλεσμα να την εγκαταλείψω και να μετατρέψω τον τοίχο σε άλλο εικαστικό αποτέλεσμα!! Τώρα με κατατόπισες πλήρως πάνω σε αυτήν την τεχνική!!! Ευχαριστώ!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αγγελε , ευχαριστούμε πολύ για τις αναλυτικές σου οδηγίες!!Η αλήθεια είναι ότι είναι η μόνη τεχνική που δεν χρησιμοποίησα μέχρι σήμερα σε τοίχο. Θα θέλαμε να δουμε όμως και το τελικό αποτέλεσμα σε φωτό μετά την αφαίρεση του νάϋλον!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γιατί και η δική σας άποψη μετράει!

wibiya widget

Hand Art Eveline

Hand Art Eveline
Χειροποίητα κοσμήματα, προσκλητήρια βάπτισης , γάμου, παιδικοί πίνακες

Home Design, επιπλα, διακοσμηση, feng shui & συμβουλες για ενα ομορφο οικολογικο σπιτι!

RealShop

RealShop
έξυπνα gadgets με στυλ & φαντασία, για την κουζίνα.... κάντε κλικ στην εικόνα

Για περισσοτερες ιδεες και λυσεις

Για περισσοτερες ιδεες και λυσεις
Κάντε κλικ στην εικόνα

Προσφορες εως και 50%

Προσφορες εως και 50%
Κάντε κλικ στην εικόνα

Συνολικες προβολες σελιδας