Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010

Πες μου για το σπίτι σου να σου πω ποιος είσαι.....

Δεν ταιριάζει τέλεια μετά την προηγούμενη περιγραφή;

Το σπίτι μας εκφράζει σε μεγάλο βαθμό την προσωπικότητά μας, και δεν μιλάμε μόνο για τη διακόσμηση, αλλά και για άλλα χαρακτηριστικά του χώρου, όπως η οργάνωση, η καθαριότητα, η συσσώρευση άχρηστων πραγμάτων. Σύμφωνα με το φενγκ σούι, ορισμένες πλευρές του σπιτιού μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για τον χαρακτήρα των ενοίκων του.Τακτικό και οργανωμένο Ενα τακτικό σπίτι μπορεί να δείχνει ότι αντιμετωπίζετε με τον ίδιο τρόπο τη ζωή σας, αλλά μερικές φορές μπορεί να σημαίνει ότι δεν έχετε επιλύσει ακόμα κάποια προβλήματα που σας βασανίζουν από την παιδική σας ηλικία. Οταν νιώθουμε ότι δεν ελέγχουμε τη ζωή μας, καμιά φορά προσπαθούμε να καλύψουμε το κενό ελέγχοντας τον χώρο που ζούμε. Αν εκνευρίζεστε με την ακαταστασία ίσως να χρειάζεται να αναλύσετε βαθύτερα τα συναισθήματά σας σχετικά με την αυτοπεποίθηση και τη δύναμη.
Ακατάστατο Αν στο σπίτι σας επικρατεί η ακαταστασία, με σωρούς από ασιδέρωτα ρούχα πεταμένα όπου τύχει, παλιά περιοδικά καταγής, άπλυτα πιάτα στον νεροχύτη, χαρτιά κάθε λογής σκορπισμένα σε διάφορα σημεία, αυτό μπορεί να σημαίνει απλώς ότι δεν σας ενδιαφέρει η τάξη. Αν έχετε μικρά παιδιά, σίγουρα δεν καταφέρνετε να συγυρίσετε συχνά και έχετε άλλες προτεραιότητες στη ζωή σας. Επίσης οι άνθρωποι με έντονη καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία συνήθως προτιμούν να ζουν μέσα στην ακαταστασία γιατί πρώτη θέση στη ζωή τους κατέχουν η έμπνευση και η δημιουργία.
Σε άλλες πε ριπτώσεις όμως η ακαταστασία μπορεί να σημαίνει ότι εκφράζετε στον χώρο που ζείτε το χάος που επικρατεί στον ψυχικό σας κόσμο. Ακόμα ένα ακατά στατο σπίτι μπορεί να είναι ένας τρόπος για να ορθώσετε ένα τείχος ανάμεσα σε στον εαυτό σας και στους άλλους, αποφεύγοντας να καλέσετε οποιον δήποτε στο σπίτι σας με δικαιολογία την ακαταστασία.
Αν έχετε πολλά αντικείμενα καταγήςΑν συνηθίζετε να τοποθετείτε στο πάτωμα τα πράγματα, όπως το καλάθι ραπτικής, το βιβλίο σας, ακόμα και το στερεοφωνικό, ίσως απλώς να είστε ένας πολύ προσγειωμένος άνθρωπος και νιώθετε πιο άνετα όταν βρίσκεστε κοντά στο έδαφος. Μπορεί όμως και να σημαίνει ότι τον τελευταίο καιρό είστε στα «κάτω» σας. Δοκιμάστε να αλλάξετε θέση στα πράγματα, τοποθετώντας τα πιο ψηλά και αφήστε στο πάτωμα μόνο τα απαραίτητα.
Αν προστατεύετε τα έπιπλα Οι παλιές νοικοκυρές είχαν τους λόγους τους να σκεπάζουν τα έπιπλα στο «καλό» σαλόνι με λευκά σεντόνια τα οποία έβγαζαν μόνο τις ημέρες της γιορτής. Αν εσείς επιμένετε να ακολουθείτε αυτή την παράδοση, αν τα φωτιστικά σας είναι ακόμα καλυμμένα με το πλαστικό του μαγαζιού, αν έχετε φυλαγμένα ασημικά και πορσελάνες στα ντουλάπια, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν αισθάνεστε ότι τα αξίζετε επειδή έχετε χαμηλή αυτοεκτίμηση. Μπορεί επίσης να σκέφτεστε ότι όλα αυτά τα χρησιμοποιήσετε κάποια στιγμή στο μέλλον όταν η ζωή σας θα είναι καλύτερη. Δοκιμάστε να αντιστρέψετε το σκηνικό και χρησιμοποιήσετε τα «καλά» σας πράγματα τώρα.
Υπερβολικά συγυρισμένο Υπάρχουν σπίτια που θυμίζουν αρχείο υπολογιστή. Αυτό μπορεί να είναι βολικό γιατί βρίσκετε αμέσως ό,τι ψάχνετε, αλλά η υπερβολική σχολαστικότητα δείχνει έναν άνθρωπο που χωρίζει όλη του τη ζωή σε «κουτάκια» και αντιστέκεται σε οποιαδήποτε αλλαγή.
Αν μαζεύετε τα πράγματα Αν τα ντουλάπια σας είναι γεμάτα πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε άμεσα, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν εκφράζετε τον εαυτό σας και ότι κρατάτε κρυμμένα τα ταλέντα και τις ικανότητές σας. Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι ζείτε με ένα μόνιμο άγχος για το μέλλον, ότι φοβάστε μήπως κάτι σας λείψει.
Αν υπάρχουν παντού εμπόδια Αν δεν μπορείτε να κινηθείτε άνετα μέσα στο σπίτι σας επειδή σκοντάφτετε πάνω στα έπιπλα, δεν έχετε πού να ακουμπήσετε ένα φλιτζάνι καφέ επειδή όλα τα τραπεζάκια είναι γεμάτα, αν η πόρτα δεν ανοίγει καλά επειδή έχετε στοιβάξει από πίσω πράγματα, τότε σίγουρα συναντάτε πολλά εμπόδια και στη ζωή σας. Δοκιμάστε να ξεφορτωθείτε τη σαβούρα και αφήστε χώρο για το καινούργιο, στο σπίτι και στη ζωή σας.
Αν υπάρχουν πολλά απρόσιτα πράγματα Μήπως κάθε τόσο χρειάζεται να ανέβετε στο σκαμνί ή στη σκάλα για να φτάσετε κάτι μέσα στο σπίτι, ίσως αυτό να σημαίνει ότι σε όλη σας τη ζωή χρειάζεται να καταβάλλετε προσπάθεια και ότι δεν πιστεύετε στις εύκολες λύσεις. Δοκιμάστε να αφήσετε τη ζωή σας να κυλήσει πιο εύκολα μέσα και έξω από το σπίτι.
Νέλλη Παρασκευοπούλου

Πηγή: www.ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί και η δική σας άποψη μετράει!

wibiya widget

Hand Art Eveline

Hand Art Eveline
Χειροποίητα κοσμήματα, προσκλητήρια βάπτισης , γάμου, παιδικοί πίνακες

Home Design, επιπλα, διακοσμηση, feng shui & συμβουλες για ενα ομορφο οικολογικο σπιτι!

RealShop

RealShop
έξυπνα gadgets με στυλ & φαντασία, για την κουζίνα.... κάντε κλικ στην εικόνα

Για περισσοτερες ιδεες και λυσεις

Για περισσοτερες ιδεες και λυσεις
Κάντε κλικ στην εικόνα

Προσφορες εως και 50%

Προσφορες εως και 50%
Κάντε κλικ στην εικόνα

Συνολικες προβολες σελιδας