Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010

Το οικολογικό κτίριο του μέλλοντος

Όλο και περισσότερες προσπάθειες γίνονται στις μέρες μας για τη διάσωση του πλανήτη. Στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής έχουν ταχθεί και οι αρχιτέκτονες προσπαθώντας να δώσουν έξυπνες λύσεις για κτίρια και σπίτια φιλικά προς το περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα, οι αρχιτέκτονες προσπαθούν μέσω ερευνών για την εξοικονόμηση της ενέργειας, να δημιουργήσουν κτίρια  φιλικά προς το περιβάλλον έτσι ώστε να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Αυτό φυσικά απαιτεί στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Η αύξηση της θερμοκρασίας στο πλανήτη, ωθεί τους επιστήμονες και τους περιβαλλοντολόγους να αναζητούν συνεχώς νέες μεθόδους και τεχνικές για την μείωση της  ενεργειακής κατανάλωσης στα κτίρια .
Σε αυτό το πλαίσιο, στις 13 Μαΐου στον εκθεσιακό χώρο του Cityscape στο Μάσνταρ του Αμπού Ντάμπι θα παρουσιαστεί ένα «περιβαλλοντικό κτίριο», φιλικό προς το περιβάλλον. Στο μεταξύ, στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ οι ερευνητές έχουν δημιουργήσει ένα μοντέλο κτιρίου το οποίο αποθηκεύοντας ηλιακή ενέργεια δίνει τη δυνατότητα θέρμανσης το χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι διατηρεί το σπίτι δροσερό.
Ένα αντίστοιχο κτίριο έχει κατασκευαστεί στην Ισπανία. Το εν λόγω κτίριο έχει εκπληκτικό design, ενώ είναι χτισμένο με υλικά που απορροφούν και αποθηκεύουν την ηλιακή ενέργεια . Προς το παρόν,  το κόστος τέτοιου είδους κατασκευών είναι αρκετά υψηλό, όμως υπολογίζεται ότι μελλοντικά οι τιμές θα πέσουν. Η κατασκευή «περιβαλλοντικών και ενεργειακών κτιρίων» καθίσταται απαραίτητη για τη διάσωση του πλανήτη και τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Πηγή: www.econews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί και η δική σας άποψη μετράει!

wibiya widget

Hand Art Eveline

Hand Art Eveline
Χειροποίητα κοσμήματα, προσκλητήρια βάπτισης , γάμου, παιδικοί πίνακες

Home Design, επιπλα, διακοσμηση, feng shui & συμβουλες για ενα ομορφο οικολογικο σπιτι!

RealShop

RealShop
έξυπνα gadgets με στυλ & φαντασία, για την κουζίνα.... κάντε κλικ στην εικόνα

Για περισσοτερες ιδεες και λυσεις

Για περισσοτερες ιδεες και λυσεις
Κάντε κλικ στην εικόνα

Προσφορες εως και 50%

Προσφορες εως και 50%
Κάντε κλικ στην εικόνα

Συνολικες προβολες σελιδας