Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

Μια πόλη που λέγεται Ισπανία

Στην Εθνική Γλυπτοθήκη στο Γουδί φιλοξενείται η έκθεση Ισπανικής Αρχιτεκτονικής με τίτλο "Μια πόλη που λέγεται Ισπανία" (μέχρι 29/8)

Πρώτος σταθμός στο ταξίδι της έκθεσης είναι η Αθήνα. Την έκθεση επιμελήθηκε ο Μανουέλ Μπλάνκο, Ισπανός καθηγητής Αρχιτεκτονικής. Επιλέχτηκαν 80 αρχιτεκτονικές προτάσεις από κτίρια της Ισπανίας κατά τη διάρκεια της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα. Παρουσιάζονται μακέτες, φωτογραφίες κτιρίων και σχέδια Ισπανικών αρχιτεκτονικών γραφείων. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν κτίρια γραφείων, σχολεία, νοσοκομεία, τόπους λατρείας που προτείνουν λύσεις στα πλαίσια της ολοένα και αυξανόμενης περιβαλλοντικής ευαισθησίας της εποχής με σκοπό τη δημιουργία μιας βιώσιμης πόλης.

Μερικά έργα που παρουσιάζονται στην πινακοθήκη είναι το κτίριο της Εταιρείας Συγγραφέων και Εκδοτών, το κοιμητήριο ενός απομακρυσμένου χωριού της δυτικής Ισπανίας αλλά και το πρόσφατο βραβευμένο κτίριο με το Βραβείο Αρχιτεκτονικής ο πύργος του Carlos Ferrater.

Η έκθεση διοργανώνεται στα πλαίσια της ισπανικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με σκοπό την προβολή του σύγχρονου ισπανικού πολιτισμού.

Τόπος: Εθνική Γλυπτοθήκη, Άλσος Στρατού, Γουδί, τηλ. 210 7709055
Διάρκεια: μέχρι 29 Αυγούστου.
Η Γλυπτοθήκη θα είναι ανοιχτή τις καθημερινές, εκτός Τρίτης, από τις 5μμ έως τις 9μμ. Τα Σαββατοκύριακα θα λειτουργεί κανονικά, από τις 9πμ έως τις 3μμ

Πηγή: www.greekarchitects.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί και η δική σας άποψη μετράει!

wibiya widget

Hand Art Eveline

Hand Art Eveline
Χειροποίητα κοσμήματα, προσκλητήρια βάπτισης , γάμου, παιδικοί πίνακες

Home Design, επιπλα, διακοσμηση, feng shui & συμβουλες για ενα ομορφο οικολογικο σπιτι!

RealShop

RealShop
έξυπνα gadgets με στυλ & φαντασία, για την κουζίνα.... κάντε κλικ στην εικόνα

Για περισσοτερες ιδεες και λυσεις

Για περισσοτερες ιδεες και λυσεις
Κάντε κλικ στην εικόνα

Προσφορες εως και 50%

Προσφορες εως και 50%
Κάντε κλικ στην εικόνα

Συνολικες προβολες σελιδας